خانه

تعرفه ها

درباره ما

وام

سوالات

بلاگ

plus-dynamic-color-min

مشاهده تمام مقالات

جراحی لثه یکی از روش های درمانی در دندانپزشکی می باشد. این جراحی زمانی استفاده می‌‌شود که افراد به دلیل بیماری لثه دچار مشکلاتی شده اند، اگر این بیماری، با کارهایی مثل کورتاژ و یا جرمگیری درمان نشود، دندانپزشک اقدام به جراحی لثه می‌کند. شایع ترین علت بروز مشکلات در لثه، تجمع پلاک ها و باکتری ها در دهان می باشد. ممکن است در موارد نادر عوامل دیگری مانند داروها یا بیماری های مزمن، لثه را مستعد بیماری کند.

جراحی لثه در صورت وجود کیست عفونی در لثه و یا کشیدن دندان عقل صورت می گیرد. این جراحی با روش های مختلف و متفاوتی صورت می گیرد. استفاده از لیزر، پیوند لثه و… برای این جراحی مورد نیاز است.
با استفاده از کارت بیمه دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت از تخفیف تا 50 درصد در انجام امور دندانپزشکی مثل کشیدن دندان، عصب کشی دندان، جراحی لثه، جراحی فک، بلیچینگ دندان یا سفید کردن دندان، جرم گیری و… بهره مند شوید.

لثه

بافت پوشاننده روی استخوان فک لثه نام دارد. کار آن نگه داشتن دندان ها کنار هم می باشد. جنس آن از پوست است با این تفاوت که یک لایه کمتر از پوست دارد. به دلیل نداشتن لایه شاخی کمی از پوست ظریف تر و حساس تر است.

نشانه های سالم بودن لثه

  • رنگ صورتی
  • عدم وجود التهاب و ناهمواری
  • عدم خون ریزی هنگام مسواک زدن
  • لثه سالم دندان ها را محکم کنار هم نگه می دارد و از تکان خوردن و لقی دندان جلوگیری می کند.
جراحی لثه با کارت تخفیف دندان پزشکی و زیبایی
جراحی لثه با کارت تخفیف دندان پزشکی و زیبایی

نشانه های وجود بیماری در لثه

  • بوی بد دهان

باقی ماندن غذا بین دندان ها سبب ایجاد باکتری در دهان می شود. باکتری ها با تولید گاز و سم منجر به بوی بد دهان می شوند.
لثه ملتهب و قرمز می تواند، علایم اولیه بیماری لثه باشد. این تورم به دلیل وجود پلاک ها در امتداد خط لثه به وجود می آید، زیرا باکتری ها روی دندان می چسبند. برای جلوگیری از بروز این بیماری بهتر است، دندان ها را هر 6 ماه یک بار به تجویز پزشک جرم گیری کرد. برای اطلاع بیشتر در مورد جرم گیری و نحوه ی انجام آن به مقاله جرم گیری دندان سلامت کارت مراجعه نمایید.

  • حس کردن طعم فلز در دهان

احساس کردن طعم فلز در دهان به دلیل خون ریزی لثه می باشد. اکثر خونریزی ها مربوط به مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن می باشد.

  • عقب رفتگی یا تحلیل لثه

تحلیل بافت لثه یکی از علائم این بیماری می باشد. زمانی که لثه محکم باشد به حفظ و استحکام دندان کمک می کند. اما زمانی که لثه ناسالم باشد، باعث تحلیل بافت می شود. دندان ها در این بیماری بزرگتر و دراز تر به نظر می رسند.

  • عفونت یا چرک لثه

چرک یا عفونت نشانه وجود باکتری در لثه می باشد. عفونت ممکن است فورا قابل رویت نباشد وجود التهاب و تورم نیز نشانه های وجود عفونت در دهان هستند.

  • شل شدن دندان های اصلی و دائمی

لثه نگهدارنده ی دندان ها می باشد. یکی از مهم ترین عوارض این بیماری لق شدن دندان های دائمی می باشد.

  • حساس شدن یا احساس درد در لثه

  • در صورت سالم بودن لثه، هرگونه تماس روی آن بدون درد است. درد لثه هر چقدر جزئی هم، می تواند نشانگر علائم بیماری باشد.
  • زخم دهان

در صورتی که این مشکل از گاز گرفتن دندان ها نباشد، می تواند مربوط به بیماری لثه باشد.

ظاهر لثه ناسالم و بیمار چگونه است؟

اولین نشانه ی مهم این بیماری پسرفت یا تحلیل و التهاب بین لثه و دندان می باشد.
در مرحله پیشرفته از این بیماری، بافت لثه و استخوان از بین می رود و سبب شل شدن دندان ها می شود.
با داشتن کارت تخفیف بیمه دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت نگران هزینه های انجام عمل جراحی لثه نباشید. با استفاده از کارت بیمه تخفیف دندان پزشکی و زیبایی سلامت کارت از تخفیف تا 50 درصد در انجام امور دندانپزشکی و زیبایی بهره مند شوید.

جراحی لثه چیست ؟

برای درمان برخی از بیماری ها مانند عفونت لثه یا پریودنتیت از جراحی لثه استفاده می شود. جراحی لثه تحت عنوان عمل پریودنتال نیز شناخته می شود. زمانی که بافت لثه قابل درمان نباشد، نیاز به انجام عمل جراحی لثه است.

از جمله دلایل بیماری هایی که منجر به این جراحی می‌شوند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد

  • بروز بیماری به دلیل عفونت

  • جمع شدن باکتری و پلاک در اطراف لثه و دندان

  • مصرف بعضی از داروها

  • وجود کیست و تومور

  • ژنتیک و ارث

بعضی از افراد از لحاظ ژنتیکی و یا مشکلات مادرزادی دچار بیماری لثه می شوند. عده ای به طور مادرزادی لثه ای نرم و ضعیف دارند.

  • تاثیر بیماری های خطرناک دیگر

بیماری هایی مثل سرطان، ایدز، دیابت و… روی دندان ها و در نهایت لثه تاثیر گذار هستند. مراحل درمان بیماری های سخت مثل شیمی درمانی، دندان ها را آسیب پذیر می کند و سیستم ایمنی بدن را مختل می کند.

  • دخانیات

استفاده ی مکرر از دود سیگار، قلیان و… به مرور زمان سبب پوسیدگی دندان ها می شود. عدم رسیدگی به پوسیدگی دندان، سبب بروز التهاب و عفونت در لثه می شود. برای داشتن دهان و دندانی سالم توصیه می شود مصرف دخانیات به حداقل رسانده شود.

  • مصرف دارو

بعضی از داروها باعث کم شدن ترشح بزاق دهان می شوند. بزاق دهان نگهبان دندان ها است. در حقیقت بزاق دهان نقش کلیدی در حفاظت از دهان و کم شدن باکتری ها دارد. در نتیجه با کم شدن آن، بافت لثه دچار اختلال می شود. عوارض مصرف قرص ضد بارداری، داروهای ضد صرع و مواردی از این قبیل می تواند سبب التهاب بافت لثه شود.

  • عدم استفاده از مسواک به روش صحیح

بین لبه ی لثه و دندان ها فضایی خالی وجود دارد که بیشتر مواد غذایی در آن فضا جمع می شوند. در صورت عدم مسواک زدن به صورت صحیح یا عدم استفاده از نخ دندان، این مواد با اسید دهان ترکیب شده و موجب التهاب یا عفونت می گردد. استفاده از نخ دندان سبب کم شدن جرم دندان می شود. اگر عفونت ایجاد شده با جرم گیری به طور کامل از بین نرود، حتما جراحی لثه انجام می شود.

  • بی دقتی در انجام کارهای پزشکی

یافتن یک دندانپزشک متخصص برای سلامتی بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد. اگر دندان پزشک در انجام کارهای پزشکی شامل پر کردن و کشیدن دندان، ایمپلنت، لمینت و کامپوزیت و… بی دقتی کند، ممکن است لثه دچار آسیب و مشکل شود.

هدف از عمل جراحی لثه چیست؟

  • ترمیم استخوان فک و بافت آسیب دیده آن
  • جلوگیری از افتادن دندان
  • کاهش فاصله میان لثه و دندان ها
  • تغییر شکل استخوان فک برای کاهش رشد باکتری ها در شکاف استخوان
  • از بین بردن باکتری و عفونت
  • درمان بیماری های، گینوییت و پریودنتیت نیازمند عمل جراحی لثه می باشند.
عمل جراحی لثه
عمل جراحی لثه

گینوییت چیست؟

گینوییت نوع خفیفی از بیماری لثه می باشد که می تواند باعث قرمزی لثه، تورم و خونریزی شود. گاهی اوقات لثه به دلیل بهداشت ضعیف دهان و دندان، دچار پلاک و تارتار دندان می شود. انجام جراحی لثه می‌تواند از بروز چنین بیماری هایی پیشگیری کند یا آن را درمان کند.

پریودنتیت چیست؟

پریودنتیت نوعی شدید از بیماری لثه می باشد. در این بیماری بافت لثه دچار التهاب می شود و ممکن است به استخوان و بافت های اطراف لثه هم سرایت کند. لثه طی این التهاب از دندان ها جدا می شود.
این وضعیت فضا یا شکافی را ایجاد می کند که به نوبه خود باکتری را به دام می اندازد و منجر به شکل گیری عفونت می شود. در نهایت دندان لق می شود و می افتد. ممکن است بافت استخوان در این مرحله از این بیماری دچار آسیب جدی شود.

انواع جراحی لثه

جراحی لثه ممکن است به دلیل درمانی یا زیبایی مورد استفاده قرار بگیرد که در موارد ذیل به آن اشاره شده است.

  1.  جراحی کوچک کردن پاکت اطراف دندان یا جراحی فلپ لثه

    به فرورفتگی بین دندان و لثه پاکت می گویند. در صورت وجود التهاب یا عفونت لثه این شیار و فرورفتگی عمیق می شود. این فرورفتگی فضای مناسبی برای رشد میکروب ها فراهم می کند. در این عمل، جراح لثه را برش میزند و تا بتواند باکتری ها و آلودگی های زیر آن را تمیز کند. بعد از آن بافت لثه به دور دندان ها بخیه می شود تا دندان ها را احاطه کند.

  2.  جراحی بازسازی لثه

    جراح برشی را در لثه ایجاد می کند و بافت برش خورده کنار زده می شود تا باکتری ها و آلودگی ها برداشته شوند. سپس پیوند استخوان، غشا یا پروتئین تولید کننده بافت در این محل جای گذاری می شود تا بافت لثه را بازسازی کند.

  3. جراحی زیبایی اصلاح لبخند لثه ای با افزایش طول تاج دندان

    زمانی که بافت لثه بیش از حد رشد می کند و روی دندان ها را می پوشاند، این عمل انجام می شود. به این ترتیب لثه کوتاه تر و دندان بلندتر دیده می شود. این درمان برای ایجاد لبخندی زیبا انجام می شود.
    با داشتن کارت تخفیف بیمه دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت می توانید از خدمات بیمه ای و تخفیف تا 50 درصد استفاده نمایید.

جراحی اصلاح لبخند لثه ای
جراحی اصلاح لبخند لثه ای
  1.  پیوند بافت نرم یا بافت همبند

    در این نوع جراحی تکه ای از بافت نرم از داخل دهان برداشته می شود. این بافت به لثه پیوند می خورد. نواحی اطراف ریشه دندان که نمایان شده است با پیوند بافت نرم پوشانده می شود. عمل پیوند بافت نرم، زیبایی و سلامت را به دهان و دندان باز می گرداند.
    البته ممکن است بنا به تجویز پزشک برای بیماری های خفیف نیازی به جراحی لثه نباشد.

  2. جراحی خارج کردن کیست عفونی از لثه

    در صورت عدم درمان عفونت لثه، التهاب به کیست عفونی تبدیل می گردد. دندان پزشک ممکن است کیست را به طور واضح در کنار لثه یا اطراف دندان ها مشاهده کند و یا با گرفتن عکس رادیوگرافی متوجه ی حضور کیست در لثه شود. برای جراحی کیست ابتدا نمونه ای از آن گرفته می شود تا بتوان تشخیص داد آیا کیست بدخیم است یا خوش خیم ممکن است التهاب لثه با دهانشویه و داروهای خاص تجویز شده مشکل را حل کند.

آیا جراحی لثه درد دارد؟

اکثر مردم پس از جراحی لثه درد خفیفی را تجربه می کنند که به راحتی با مسکن های معمولی می توان میزان درد را کنترل کرد. جراحی لثه تحت بی حسی موضعی دهان انجام می شود.

از چه نوع بخیه برای جراحی استفاده می شود؟

برای نگه داشتن بافت لثه در جای خود از بخیه های جذبی استفاده می شود.بخیه جذبی نیاز به کشیدن ندارد. ممکن است بنا به تشخیص پزشک بخیه جذبی نباشد، در این صورت برای کشیدن آن 7 الی 10 روز بعد باید به پزشک مراجعه کنید.
با استفاده از کارت بیمه دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت و تخفیف تا سقف 50 درصد از خدمات کشیدن دندان، عصب کشی دندان، پر کردن دندان، جراحی لثه، سفید کردن دندان، جرم گیری دندان و… بهره مند شوید.

عوارض پس از جراحی لثه و رفع آن

  • ورم بعد از جراحی لثه

در صورت ورم می توانید از کمپرس آب سرد استفاده کنید. بهتر برای جلوگیری از التهاب لثه از دهان شویه و مسواک استفاده کنید. به هیچ عنوان در زمان بهبود از دخانیات استفاده نکنید.

  • ایجاد عفونت

بعد از انجام عمل جراحی لثه آنتی بیوتیک تجویز می شود. طبق دستور پزشک دارو را مصرف کنید و دوره درمان را تکمیل نمایید.

  • احتمال خونریزی

اگر با علائم غیر معمول نظیر خون ریزی مواجه شدید با مطب دندانپزشک خود تماس بگیرید.

هزینه ی جراحی لثه

عفونت و التهاب لثه ناشی از عدم درمان پوسیدگی دندان می باشد. اگر لثه جراحی نشود، بافت لثه از بین می رود.
تخصص پزشک، نوع جراحی و چگونگی انجام آن همگی در جراحی لثه تاثیر گذار می باشد. برای اطلاع از هزینه ی جراحی و درمان لثه ابتدا باید معاینه صورت گیرد. با استفاده از کارت تخفیف بیمه دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت و مشاهده تعرفه پزشکان در سایت سلامت کارت، می توانید از خدمات بیمه ای و تخفیف تا 50 درصد استفاده نمایید.