مشاهده تمام مقالات

یکی از بیشترین مشکلات در زمینه دندانپزشکی، عصب کشی دندان می باشد. هزینه های عصب کشی و کارهای مورد نیاز قبل و بعد از آن، نیاز به صرف هزینه های بالایی دارد. یکی از دلایلی که افراد به جای ترمیم دندان به کشیدن آن روی می آورند نیز همین هزینه های بالای عصب کشی می باشد.

امروز با شما هستیم تا بگوییم که دیگر نگران هزینه های بالای عصب کشی و پرکردن دندان خود نباشید. عصب کشی دندان با بیمه طلایی دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت 50 درصد هزینه های شما را پوشش می دهد.

عصب کشی

 

همه ی دندانپزشکان معتقداند که درمان و حفظ دندان می تواند از کشیدن دندان بهتر باشد. برخی از افراد به دلیل درد پس از درمان ریشه از انجام عصب کشی امتناع می کنند. در صورت عدم درمان به صورت عصب کشی دندان خود را از دست میدهند و مجبور به کشیدن دندان می شوند. با توجه به این که با دارو های مسکن و دارو های بی حسی حین انجام عصب کشی میتوان درد درمان ریشه را کنترل کرد بهتر است از این روش درمانی به جای کشیدن دندان بهره برد.
امروزه به دلیل پر کردن دندان با رنگ همرنگ دندان تغییر رنگی بین دندان عصب کشی شده با دندان اصلی وجود نخواهد داشت. حفظ دندان تحت هر شرایطی از کشیدن آن بهتر می باشد.

عصب کشی یا کشیدن دندان

گاهی عصب کشی دندان به خوبی پیش نمی رود و کشیدن دندان تنها راه نجات دهان است. در این موارد انجام تکنیک های جایگزین دندان با ایمپلنت، بریج دندان و… به شدت توصیه می شود. جایگزینی یک دندان از مشکلات نبود دندان در دهان مانند افت صورت، تحلیل لثه و استخوان فک، و سر خوردن دندان ها به فضای باز جلوگیری می کند.
دندانپزشکان روش کاشت ایمپلنت دندان پس از کشیدن آن را تجویز می کنند که این روش عملکرد و ظاهری کاملا مشابه دندان طبیعی دارد اما همچنان معتقد اند که دندان اصلی ارجحیت بالاتری نسبت به دندان مصنوعی دارد. با توجه به این که روش های جایگزینی دندان هزینه ی زیادی را در بر میگیرد و ممکن است باعث ایجاد عفونت، درد و پوسیدگی در دندان های اطراف شود بهتر است در صورت امکان از کشیدن دندان صرف نظر کرد.
امروزه تنها راه حل درمان دندان آسیب دیده کشیدن آن نیست دندانپزشک تلاش می کند تا با استفاده از روش‌ های مختلف دندان پوسیده را پر کند یا در صورت نیاز عصب کشی و درمان ریشه انجام دهد.

نکات مهمی که در عصب کشی باید بدانید
نکات مهمی که در عصب کشی باید بدانید

نکات مهمی که در عصب کشی باید بدانید

عصب کشی دندان یا درمان مجاری ریشه دندان، یک درمان در شاخه دندانپزشکی است که برای درمان در عفونت در هسته دندان انجام می شود. برای آشنایی بیشتر با عصب کشی نیاز است تا در ابتدا با ساختار دندان آشنا شویم.

ساختار دندان

دندان ار دو بخش تشکیل شده است. تاج و ریشه. تاج همان بخش سفید رنگی است که در هنگام باز کردن دهان دیده می شود و ریشه بخش زیرین تاح است که در فک و لثه قرار دارد و دندان را ثابت نگه می دارد

3 لایه اصلی دندان

همه دندان ها دارای سه لایه اصلی می باشند.

  • محکم ترین و سفت ترین لایه، مینا می باشد. مینا لایه سفید رنگی است که تمام دندان را احاطه کرده و از آن محافظت می نماید. مینای دندان سخت ترین لایه محافظتی در بدن انسان است.
  • عاج لایه زیرین مینا می باشد. عاج نسبت به مینا نرمتر و آسیب پذیر تر است. افرادی که دندان های خود را به هم می سایند و اصطلاحا دندان قروچه دارند معمولا دارای دندان های زرد تری می باشند که دلیل آن نمایان شده عاج دندان می باشد.
  • پالپ با هسته دندان که رگ های خونی و عصبی را شامل می شود.پالپ تنها بخش زنده در دندان ما است. زمانی که پالپ دندان آسیب می بیند می بایست کلیه عصب ها و رگ های خونی داخل آن تخلیه و پاکسازی گردد و با مواد پر شود که به این عمل اصطلاحا عصب کشی می گویند.

مراحل درمان ریشه دندان

درمان ریشه یا عصب کشی دندان در ۴ مرحله صورت می گیرد.

  • دستیابی به کانال روت ROOT دندان
  • تعیین کردن طول ریشه دندان
  • تمیز کردن و شکل دادن به کانال
  • پر کردن کانال دندان

در ادامه با سلامت کارت همراه باشید تا مراحل انجام درمان ریشه و عصب کشی دندان را خدمت شما عرض کنیم.
عصب کشی یا درمان ریشه در چند جلسه انجام می شود؟
معمولا عصب کشی یا درمان ریشه دندان بین ۱ الی ۲ جلسه انجام می شود.

مرحله اول درمان عصب کشی یا درمان ریشه دندان

برای انجام معاینه و بررسی وضعیت و میزان آسیب دیدگی از دهان و دندان عکس رادیولوژی گرفته می شود. به منظور عدم احساس درد در زمان درمان ریشه از داروی بی حسی موضعی استفاده می شود. درد دندان ممکن است به خاطر آبسه یا عفونت دندان باشد که دندان پزشک با تجویز دارو های آنتی بیوتیک عفونت را از بین می برد. پس از بی حس کردن دهان و دندان، دندانپزشک پوسیدگی دندان را رفع می کند. عاج دندان برای دسترسی به ساقه پالپ دندان باز می گردد. از یک ابزار برای خارج کردن عفونت ها استفاده می شود.

مرحله دوم درمان ریشه دندان

پس از برداشت پالپ آسیب دیده دندان، ساقه پالپ و کانال های ریشه خالی و تمیز می شوند. قبل از پر کردن دائم کانال های ریشه، باید تمامی بخش های کانال از تمام عفونت ها پاک شده و خشک شوند. ممکن است هنگام تمیز و خالی کردن کانال های دندان، کانال های ریشه دندان ممکن است تغییر شکل بدهند و بزرگ شوند. بعد از خالی کردن کانال دندان، داروهایی به منظور تمیز کردن دندان از هرگونه عفونت داخل کانال دندان ریخته می شود.

اگر عفونت به لایه ی داخلی یعنی ریشه دندان نفوذ کرده باشد، در این صورت برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز شود. چنانچه درمان ریشه و عصب کشی دندان نیازمند چند جلسه درمان باشد، دندان را به صورت موقت پر و پانسمان می کنند تا دندان از مواد غذایی و تماس با بزاق دور نگه داشته شود. از جویدن یا گاز گرفتن با استفاده از دندانی که در حال عصب کشی است تا زمانی که دندان درمان شود پرهیز کنید.

مرحله سوم درمان ریشه دندان

اگر دندان به صورت موقت پر شده باشد ابتدا این پر شدگی برداشته می شود تا به این ترتیب بتوان به ناحیه داخل دندان دسترسی پیدا کرد. پس از آن کانال دندان توسط دندانپزشک پر می شود. در این مرحله نیاز به تزریق مواد بی حسی می باشد.

مرحله چهارم درمان ریشه دندان

مرحله آخر همان ترمیم دندان می باشد. دندان در عصب کشی معمولاً به دلیل پوسیدگی زیاد ضعیف شده است و به صورت زیاد پر می شود. لازم است به منظور حفاظت از آن در برابر آسیب های بعدی مثل شکستن و نیز کمک به بازگشت دندان به عملکرد طبیعی ترمیم دندان انجام شود. ترمیم دندان به وسیله روکش کردن دندان صورت می گیرد که باعث می شود دندان طبیعی به نظر برسد. جنس روکش دندان معمولا از پرسلاین یا ترکیبی از پرسلاین و فلز می باشد. روکش ساخته شده از پرسلاین یا ترکیب پرسلاین و فلز به رنگ سفید می باشد در نتیجه تفاوتی با سایر دندان ها ایجاد نمی کند.

روکش دندان عصب کشی شده

پس از عصب کشی دندان، دندان ترمیم شده با روکش جدید دندان می تواند به صورت عادی به فعالیت خود ادامه دهد. روز های ابتدایی پس از درمان ریشه، دندان ممکن است حساس شود و با کوچک ترین سردی یا گرمی احساس درد شدیدی را در فرد به وجود آورد. به منظور کنترل درد می توان از داروهای مسکن استفاده کنید. اگر درد یا فشار بیش از چند روز رفع نشد بهتر است با پزشک معالج خود تماس بگیرید.

شکستن دندان به علت عصب کشی

وقتی دندان ها عصب کشی می شوند مانند سابق استقامت و استحکام ندارند و بعد از مدتی شکننده و آسیب پذیر می شوند. این آسیب پذیری به دلیل کشتن عصب می باشد زیرا تغذیه و آبرسانی به دندان انجام نمی شود. به همین دلیل بعد از عصب کشی و پر کردن، دندان باید حتما باید روکش شود.
چرا باید بعد از عصب کشی یا درمان ریشه، روکش دندان انجام شود؟
به طور کلی درمان ریشه یا عصب کشی، دندان ها را از کشیدن آنها نجات می دهد. اما عصب کشی دندان را ضعیف می کند.
زمانی که پالپ دندان دچار عفونت می شود، دندانپزشک داخل دندان را با روش روت کانال درمان می کند.
زمانی که روت پلاک انجام می شود، داخل دندان تراشیده و سپس عفونت آن پاکسازی می شود، در این صورت دنتین و پالپ هم از عفونت پاک می شوند.
در دندان هایی که پوسیدگی های وسیع و بزرگی دارند، اغلب بعد از درمان ریشه و پر کردن خیلی ضعیف تر و شکننده تر می شوند. به خاطر اینکه عصب کشی پالپ را پاکسازی می کند دندان های دهان دیگر مثل قبل عمل نمی کنند و با گذشت زمان، دندان قدرتش را از دست می دهد و دچار شکستگی می شود.

چه زمانی به عصب کشی نیاز می باشد

عصب کشی با تخلیه کامل پالپ زمانی است که پالپ دندان دچار آسیب برگشت ناپذیر شده باشد و در این موارد چاره ای جز تخلیه و پر کردن آن با مواد مخصوص نمی باشد. عوامل زیادی می تواند باعث آسیب دیدگی پالپ دندان باشد.

  • شکستن دندان بر اثر ضربه، تصادف، زمین خوردن و …

  • پوسیدگی عمیق دندان که درمان نشده و به پالپ رسیده باشد

  • عدم پر کردم مناسب دندان و نشت آن که باعث نفوذ عفونت به لایه های زیرین دندان کند

دقت داشته باشید که مراکز تحت پوشش کارت تخفیف بیمه طلایی دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت، جزو بهترین مراکز در حوزه دندانپزشکی بوده و با 50 درصد تخفیف در خدمت همه شما هموطنان عزیز می باشد

چه زمانی به عصب کشی نیاز می باشد
چه زمانی به عصب کشی نیاز می باشد

اما چه موقع مطلع شویم که پالپ دندان عفونت کرده و نیاز به ترمیم دارد. هر علائمی مانند دندان درد، ورم کردن لثه، لقی دندان، درد در هنگام جویدن و غذا خوردن و هر علائم دیگری می تواند به دلیل عفونت پالپ دندان باشد. اما تشخیص قطعی به عصب کشی دندان فقط با عکس گرفتن با اشعه ایکس مشخص می شود.

درد دندان

گاهی اوقات پس از مدتی دندان درد برطرف می شود و شما تصور می کنید که دندان تان خوب شده و نیاز به عصب کشی دندان های پوسیده ندارید. با پیشرفت عفونت و آسیب دیدن پالپ دندان، اعصاب موجود در دندان از بین می رود و دیگر علائم عفونت و پوسیدگی و نیاز به عصب کشی دندان را به مغز ارسال نمی کند و شما تصور می کنید که دندان شما خوب شده است. در حالی که عفونت بدون درد در حال گسترش بوده و دندان های پیرامونی را دچار آسیب می کند و در نهایت علایم زیر برای شما نمایان می شود.

  • درد دندان در هنگام جویدن
  • ورم لثه در اطراف دندان آسیب دیده
  • ترشحات چرکی از دندان آسیب دیده
  • ورم صورت
  • بوی بد دهان
  • تیره شدن رنگ دندان

دقت نمایید در صورت درد دندان حتما آن را بررسی کنید تا عفونت آن زیاد نشود. نگران هزینه های عصب کشی و پرکردن دندان پوسیده خود نباشید. هزینه های عصب کشی دندان با کارت تخفیف بیمه طلایی دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت 50 درصد کاهش یافته است.

تخفیف های 50 درصدی کارت تخفیف بیمه سلامت کارت شامل عصب کشی دندان های پوسیده جلو، آسیاب و همه دندان ها بوده و یا تعرفه تضمین شده و مهر شده پزشکان که در سایت سلامت کارت موجود است قابل استفاده می باشد.

"<yoastmark

سوالات متداول

آیا عصب کشی درد دارد؟

در هنگام عصب کشی از مواد بی حسی استفاده می شود و شما دردی را احساس نخواهید کرد و فقط تجربه پر کردن دندان را خواهید داشت. پس از عصب کشی با مصرف قرص های مسکن، درد ناشی از برطرف شدن بی حسی نیز کاهش می یابد. در بیشتر موارد پس از انجام این عمل به شما آنتی بیوتیک داده می شود تا باکتری های مضر از بین برود. 

در بررسی های به عمل آمده 92 درصد افراد در روز دوم درد نصف شده و پس از یک هفته دردی را حس نخواهند کرد.

 

آیا در دوران بارداری می توان اقدام به عصب کشی نمود؟

توصیه همه پزشکان بر این است که در دوران بارداری هیچ گونه عمل های زیبایی انجام نشود. اما در صورت لزوم می توان اقدام به عصب کشی و ترمیم دندان ها نمود و این مورد نباید به تاخیر بیفتد. البته به دلیل نیاز به عکاسی به صورت اشعه ایکس، توصیه می شود که در سه ماه دوم بارداری، این مورد صورت پذیرد.

 

آیا در شرایط قرنطینه کرونا می توان از ترمیم و عصب کشی دست برداشت؟

خیر. مراکز تحت پوشش سلامت کارت، تمامی موارد قرنطینه و بهداشتی را رعایت می نمایند و شما به راحتی با داشتن کارت تخفیف بیمه دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت می توانید به این مراکز مراجعه نمایید و از خدمات آنان با 50 درصد تخفیف برخوردار شوید

 

عصب کشی در خانه

برخی از عزیزان برای درمان عصب کشی اقدام به راه کار های سنتی و استفاده از موادی می نمایند که ممکن است به صورت مسکن عمل کرده و درد را نهایتا برای 2 تا 3 روز کاهش دهد. اما این موارد باعث گسترش عفونت در لایه های زیرین دندان می شود.

 

عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟

به منظور عصب کشی، مواد داخل دندان را خالی می کنند و از مواد جایگزین پر می کنند که طبیعتا از دندان طبیعی عمر کمتری دارد. معمولا دندان های پر شده در صورت استفاده از مراکز درمانی مناسب و پزشکان حاذق و استفاده از مواد درجه یک، بین 10 تا 15 سال عمر خواهد داشت و پس از آن نیاز به ترمیم دارد

 

توصیه ما به شما هموطنان عزیز، مراجعه به کلینیک های معتبر و پزشکان با تجربه می باشد و با استفاده از کارت تخفیف بیمه دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت نگران هزینه های آن نباشید و از 50 درصد تخفیف ویژه سلامت کارت لذت ببرید.

 

خانه

تعرفه ها

درباره ما

وام

سوالات