plus-dynamic-color-min

مشاهده تمام مقالات

کاشت دندان روشی عالی برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته است. بعد از افتادن دندان بیشتر افراد به فکر جایگزینی دندان می افتند. جای خالی دندان به غیر از این که توانایی جویدن را از انسان می گیرد، روی زیبایی و ظاهر چهره نیز تاثیر می گذارد.

کاشت دندان راهی برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته است. افرادی که دندان‌ هایشان را از دست داده‌ اند به صورت خود آگاه از لبخند زدن و راحت صحبت کردن خودداری می‌ کنند. هنگامی که جویدن غذا دشوار شود نتیجه آن بروز مشکلات سلامتی ثانویه است. عادات غذایی با نبود دندان‌ ها تغییر می‌ کند و باعث ضعف در بدن می‌ شود. کاشت دندان به روش‌ های مختلفی می‌ تواند وضعیت دندان از دست رفته را جبران کند. ایمپلنت‌ های دندانی فقط دندان مصنوعی نیستند، بلکه جایگزین کامل برای دندان ها می باشند.

کاشت دندان به روش های مختلف امکان‌ پذیر است که در این مقاله با آشنا می شویم. با تهیه ی کارت تخفیف دندانپزشکی هزینه های درمان دندانپزشکی را تا 50 درصد کاهش دهید. کارت تخفیف دندانپزشکی سلامت کارت با هدف کاهش هزینه های دندانپزشکی و زیبایی در استان های تهران و البرز آماده ی خدمت رسانی به همشهریان خود می باشد.

روش های کاشت دندان

کاشت دندان روشی برای بازگرداندن عملکرد صحیح دندان‌ ها و فک است. ایمپلنت های دندان صرفاً دندان مصنوعی نبوده و با داشتن ریشه مصنوعی مانع از ریزش استخوان فک می‌شود.
با کاشت دندان و جایگزین کردن ریشه‌ه ای از دست رفته قدرت جویدن به فرد باز می‌گردد. همچنین مانع از تحلیل استخوان‌ فک و اطراف آن می‌گردد.
کاشت دندان به روش‌ های مختلفی صورت می‌ گیرد. انتخاب نوع کاشت به پوشش، اتصال و اندازه آن وابسته است. دندان‌ پزشکان پروتز دندان را نسبت به آنچه نیاز است انجام خواهند داد. انواع کاشت دندان شامل موارد زیر می باشد.

  • کاشت ایمپلنت
  •  بریج یا پل دندان
  •  استفاده از دندان‌ های مصنوعی
  • نوع بریج رزینی

بهترین آلیاژی که در ساخت پایه انواع ایمپلنت‌ ها و بریج دندان استفاده می‌شود تیتانیوم می باشد. آلیاژ تیتانیوم با بدن انسان هماهنگ است و هنگام کاشت در استخوان فک جوش می‌خورد. به طور کل دو روش کاشت دندان اندوستال و ساب پریوستئال وجود دارد.

مشاهده نمایید: بریج دندان با بیمه سلامت کارت

کاشت دندان به روش ایمپلنت
کاشت دندان به روش ایمپلنت

ایمپلنت‌ اندوستال Endosteal

یکی از رایج‌ ترین روش های کاشت دندان ایمپلنت‌ اندوستال است که به طور عمده جایگزین بریج یا پروتز متحرک می‌شود. ایمپلنت‌ Endosteal شامل انواع فیکسچر پیچ پایه یا رزوه ای و انواع اباتمنت سیلندری، صاف و تیغه‌ای می باشند. انتخاب نوع ایمپلنت طبق تشخیص پزشک صورت می‌گیرد. ایمپلنت‌ اندوستال محبوب‌ ترین انتخابی است که امروزه استفاده می‌شود.

روش کاشت دندان اندوستال

در ایمپلنت اندوستال سوراخی در فک ایجاد می‌شود. این سوراخ طبق ابعاد پایه تیتانیومی ایمپلنت است که باید به عنوان ریشه مصنوعی در فک جاسازی شود. پس از نصب پایه باید به طور متوسط در فک پایینی سه ماه و در فک بالایی پنج ماه صبر نمود تا پایه نرم و استخوان‌ های اطراف آن جوش بخورد. بخش تاج پس زمان جوش خوردن بر روی پایه سوار می‌ شود و درمان به پایان می‌رسد.

دلیل انتخاب کاشت اندوستال

  • پایدار در فک
  • تثبیت استخوان‌ های اطراف
  • دوام طولانی
  • طبیعی بودن

ایمپلنت ساب پریوستئال Subperiosteal

ایمپلنت ساب پریوستئال با پایه فلزی روی سطح استخوان فک و نزدیک لثه قرار می گیرند. این ایمپلنت به عنوان ایمپلنت روی استخوان نیز شناخته می شود.
این ایمپلنت با چارچوب فلزی در بالای فک و روی استخوان قرار می گیرد و باید به صورت سفارشی ساخته شود تا متناسب با شکل استخوان هر فرد باشد.
ایمپلنت ساب پریوستئال روی استخوان فک و زیر لثه قرار می گیرند. از آنجایی که این ایمپلنت‌ در استخوان قرار نمی گیرد، ساختار آن با ایمپلنت اندوستئال بسیار متفاوت است.

برای تثبیت ایمپلنت ساب پریوستئال به جای استفاده از پیچ ایمپلنت، از یک فریم فلزی استفاده می کنند که روی استخوان فک و زیر لثه قرار می‌گیرد. فریم فلزی این ایمپلنت دارای پایه است که برای پشتیبانی از قرار دادن پروتز دندان مانند تاج، بریج یا پل و پروتز به کار می‌رود.

از این روش برای بیمارانی که نمی‌توانند از دندان های مصنوعی معمولی استفاده کنند یا کسانی که ارتفاع استخوان کافی برای ایمپلنت اندوستئال ندارند استفاده می‌شود.

با تهیه ی کارت تخفیف بیمه دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت هزینه ی ایمپلنت و کاشت دندان را تا 50 درصد کاهش دهید.

عوارض کاشت ایمپلنت دندان

تمام روش های کاشت دندان عوارضی دارند برخی بیشتر و برخی کمتر. بعد از عمل ایمپلنت مانند هر عمل جراحی دیگر ممکن است در کوتاه مدت دچار عوارضی مانند خونریزی، درد، کبودی، حساسیت، ورم لثه یا صورت شوید. این عوارض طی یک الی دو روز با مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک بهبود می یابند. گاهی ممکن است در دراز مدت شاهد بروز عوارض زیر باشید.

  • عفونت
  • لقی دندان های کناری
  • لقی ایمپلنت
  • طولانی شدن دوره بهبودی
  • حرکت ایمپلنت از جای خود
  • حساس شدن سینوس ها

کاشت دندان به روش بریج

در این روش به جای قرار گرفتن پایه‌ ها در فک، دندان‌ های کناری نقش پایه را خواهند داشت. پل یک روکش است که از سه دندان مصنوعی تشکیل می‌شود. دو دندان کناری به عنوان پایه‌ های بریج یا پل عمل می‌کنند. ظاهر بریج شبیه به دندان‌ های اصلی است. در این روش کاشت ابتدا دندانپزشک قالبی از فضای خالی تهیه می‌ کند و برای لابراتوار ارسال می‌نماید تا دندان‌ های مصنوعی ساخته شوند.

مواد مورد استفاده در ساخت بریج دندان از جنس فلز، سرامیک، شیشه یا ترکیبی از این مواد می باشد. طی جلسه درمان دندانپزشک دو دندان اطراف فضای خالی را تراشیده و سپس از سه پروتز برای پر کردن فضای خالی استفاده می کند و پل را به دندان‌ ها می‌ چسباند.

کاشت دندان به روش بریج
کاشت دندان به روش بریج

معایب بریج دندان

  • بریج دندان فقط برای افرادی مناسب است که بین ۱ تا ۳ دندان خود را پشت سر هم از دست داده باشند.دندان‌ های
  • کناری که به عنوان پایه بریج عمل می‌کنند باید عاری از پوسیدگی باشند.
  • چسب دندان پس از چند سال می‌ تواند از بین برود.
  • در صورت درست قرار نگرفتن بریج ها امکان شل شدگی و افتادن وجود دارد.

دندان مصنوعی

یکی از روش های کاشت دندان استفاده از دندان مصنوعی می باشد. کاشت دندان به وسیله یک اتصال پلاستیکی همرنگ با لثه صورت می‌گیرد. در این روش به‌ راحتی می‌توانید آن‌ها را جابه‌جا و دهان را تمیز کنید.

دندان مصنوعی یکی از ارزان‌ ترین روش‌ها برای جای‌گذاری دندان‌ های جدید است با این حال ثابت ماندن دندان‌ها به وضعیت فک و آناتومی دهان بستگی دارد. یکی از معایب دندان‌ های مصنوعی این است که زمانی که در فک پایینی قرار می‌گیرند در جای خود می لغزند.

نحوه ی ساخت دندان مصنوعی، از لحاظ تئوری بسیار ساده می باشد. یک ست دندان مصنوعی بر روی پایه پلاستیکی که همرنگ با لثه است، ساخته شده و در دهان گذاشته می شود. دندان های مصنوعی متحرک اند و قابلیت جابجایی دارند.

خوشبختانه با روش های مدرنی که در ساخت دندان مصنوعی ابداع شده است حتی می توان این پروتز های دندانی را با پایه ایمپلنت، به فک دندان ثابت کرد.

مشاهده نمایید: دندان مصنوعی با بیمه سلامت کارت

دندان مصنوعی اوردنچر Overdenture

روش های ثابت نیز در کاشت دندان مصنوعی وجود دارد که توانسته خود را به رقیبی در روش های کاشت ایمپلنت و بریج تبدیل کند. اوردنچر Overdenture همان دست دندان های معمول است که حالا به صورت ارتقاء یافته اجرا می شود. اوردنچر با پایه ی ایمپلنت در فک سفت می شوند. در این روش کاشت دندان مصنوعی مشکل لقی دست دندان ها برطرف می شود.

دندان مصنوعی اوردنچر
دندان مصنوعی اوردنچر

هزینه کاشت دندان و عوامل موثر در آن

هزینه ی کاشت دندان همانند دیگر خدمات درمانی پس از معاینات و بررسی های اولیه برآورد می شود. اما نگران نباشید با تهیه ی کارت تخفیف دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت هزینه ی کاشت دندان را تا 50 درصد کاهش دهید.
هزینه کاشت دندان تکی نیز مانند کاشت دندان مصنوعی، ایمپلنت و بریج به همین صورت است. به طور کلی می توانید قیمت و تعرفه های دندانپزشکی را از طریق وب سایت سلامت کارت مشاهده نمایید.

خانه

تعرفه ها

درباره ما

وام

سوالات

بلاگ