مشاهده تمام مقالات

فلوراید یک ماده ضروری برای استحکام دندانها و جلوگیری از پوسیدگی آنها می باشد. فلوراید سبب سلامت مینای دندان می شود و با باکتری هایی که دندان ها را خراب می کنند، مقابله می کند. به طور کلی فلوراید از پوسیدگی دندان های اصلی و حتی دندان های شیری در کودکان نیز جلوگیری می کند. فلوراید در حقیقت ماده معدنی فلوراید سدیم یا ترکیبات سدیم است، که بر روی زمین به وفور دیده می شود.

در بسیاری از کشورهای دنیا، به آب آشامیدنی مقداری فلوراید اضافه می کنند تا از پوسیدگی دندان ها جلوگیری کنند. در تحقیقات به عمل آمده آب آشامیدنی فلوراید دار پوسیدگی دندان را تا ۲۵% کاهش می دهد. علاوه بر آن غذاهای دریایی هم دارای منبع فلوراید هستند.
شما با استفاده از کارت تخفیف بیمه دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت، می توانید از خدمات بیمه ای و تخفیفی برای انجام فلوراید تراپی استفاده نمایید.

"<yoastmark

فلوراید تراپی یا فلوراید درمانی چیست؟

فلوراید درمانی یا همان فلوراید تراپی یک درمان دندانپزشکی است، که در آن پزشک غلظت بالایی از فلوراید به دندانها روی سطح دندان پخش می کند. مواد فلوراید مدتی در تماس با دندان می ماند تا سلامت دندان را بهبود ببخشد. این درمان در مطب دندانپزشکی انجام می شود. فلوراید ممکن است به صورت محلول،ژل، فوم یا وارنیش استفاده شود.
وارنیش همان فلوراید غليظ شده مي باشد. وارنیش فلوراید معمولاً برای کودکان بالای ۲ سال انجام می شود، در صورتی که کودک تف کردن بلد نباشد و با توجه به احتمال بلع فلوراید توسط کودک زیاد باشد، دندان پزشک از وارنیش برای اطفال استفاده می کند.

انواع فلوراید

خانگی

رایج ترین روش استفاده از خمیردندان روزانه و دهانشویه فلوراید می باشد. البته غلظت فلوراید در خمیردندان ها و دهانشویه ها فرق دارد. خمیردندان روزانه فلوراید کمتری دارد. دهانشویه فلوراید هم در دو نوع روزانه و هفتگی وجود دارد که، نوع روزانه دارای غلظتی کمتر و نوع هفتگی دارای غلظتی بیشتر می باشد.

مراکز دندان پزشکی

از جمله شکل های دیگر فلوراید می توان به ژل فلوراید، وارنیش فلوراید و قرص فلوراید اشاره کرد. این شکل ها و روش ها در مراكز دندانپزشكي در دسترس هستند و حجم زیادی از فلوراید را به داخل دندان می فرستند تا ساختار آن را محکم تر کنند. در بعضی محصولات مانند وارنیش که حداکثر میزان فلوراید را دارند، میکروب بیماری زا مستقیما کشته می شود.

شما با استفاده از کارت تخفیف بیمه دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت، می توانید از خدمات بیمه ای و تخفیفی در انجام فلوراید تراپی و دیگر خدمات دندان پزشکی استفاده نمایید.

فلوراید درمانی برای چه کسانی مناسب است؟

فلوراید تراپی اغلب برای کودکان استفاده می شود، اما بسیاری از افراد بزرگسال هم که در معرض پوسیدگی های شدید دندان قرار دارند نیز باید از فلوراید تراپی استفاده کنند. این درمان دندان ها را نسبت به پوسیدگی مقاوم می سازد. افرادی که دچار مشکلات زیر می باشند می توانند از فلوراید تراپی بهرمند شوند.

  • خشکی مزمن دهان
  • داشتن تهوع زیاد به علت شیمی درمانی
  • زیاد بودن باکتری های دهان بنا به تشخیص پزشک

عوارض و معایب استفاده از فلوراید

عوارض و معایب استفاده از فلوراید
عوارض و معایب استفاده از فلوراید

زمان تشکیل دندان های دائمی معمولا 8 سالگی می باشد، اگر در این زمان مقدار زیادی فلوراید وارد بدن شود منجر به بروز لکه های سفید تا قهوه ای در دندان ها می شود به این حالت فلوئوروزیس دندان نیز می گویند.

این لکه های ممکن است به صورت حفره دار یا متخلخل نیز باشند.مصرف بیش از حد فلوئور سبب ناهنجاری های استخوان و دندان می شود. این وضعیت به دلیل وجود بیش از اندازه فلوراید در آب آشامیدنی می باشد.در کشور ما این مشکل بیشتر در مناطق جنوبی کشور و قزوین و بویین زهرا دیده می شود.

نکته با انجام فلوراید تراپی در مطب دندانپزشکی این اتفاقات برای دندان ها نمی افتد.

امکان بروز حساسیت و آلرژی

در اثر فلوراید درمانی ممکن است تحریک پوستی صورت گیرد.

خاصیت سمی

این مشکل اغلب در کودکان زیر ۶ سال اتفاق می افتد. به دلیل اینکه ممکن است فلوراید را قورت دهند و دوز زیادی وارد بدن شود از وارنیش فلوراید استفاده می شود. این عمل از حالت تهوع و استفراغ در کودکان جلوگیری کند.

مزایا استفاده از فلوراید:

  • افزایش مقاومت مینای دندان که از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کند
  • کمک به رشد دندان های دائمی
  • ضد باکتری های مضر دهان و دندان کمک به کم شدن اسید تولید شده توسط باکتری های دهان
  • مواد معدنی دندان را بازسازی می کند
  • رفع کمبود کلسیم و ویتامین D که در نتیجه سبب درمان پوکی استخوان و تقویت استخوان مفید می شود.
  • جلوگیری از عفونت لثه، دهان و دندان

مراحل فلوراید تراپی

  • ابتدا سطح دندان ها با مسواک تمیز می شود
  • سطح تمام دندان ها به ژل فلوراید آغشته می شود
  • استفاده از ژل فلوراید به مدت 4 دقیقه روی سطح دندان

در تمام مراحل بدن حالت نیمه عمودی داشته سر کمی به سمت جلو خم می شود و ساکشن ( بزاق کِش ) در دهان قرار میگیرد تا از بلع فلوراید ممانعت به عمل آید .
بعد از گذشت 4 دقیقه اضافه ی ژل با گاز استریل یا پنبه برداشته می شود. بعد از فلوراید تراپی دهان شسته نشود و تا نیم ساعت از خوردن و آشامیدن اجتناب شود. بزاق دهان قورت داده نشود.

درمان فلوراید تراپی چقدر طول می کشد؟

فلوراید درمانی چند دقیقه زمان می برد، تنها بعد از آن ممکن است بنا به تجویز پزشک 2 تا 4 ساعت از خوردن و آشامیدن منع شوید.

تاثیر فلوراید تراپی چقدر است؟

تاثیر فلوراید تراپی چقدر است؟
تاثیر فلوراید تراپی چقدر است؟

کسانی که به مدت یک سال فلوراید درمانی را انجام دادند، ۴۳% کمتر از دیگران دچار پوسیدگی در دندان های خود شده اند.
فلوراید تراپی چند بار در سال انجام می شود؟

بهتر است هر شش ماه یک بار یا دوازده ماه یک بار (بسته به وضعیت سلامت دهان)، درمان با فلوراید صورت بگیرد. اگر احتمال پوسیدگی دندان در شما بیشتر است ممکن است دهانشویه فلوراید دار برای شما تجویز شود.

پوسیدگی دندان اغلب در یه کسانی بیشتر اتفاق می افتد؟

  • افرادی که در معرض استعمال مواد مخدر یا الکل قرار دارند
  • افرادی که استفراغ های متعدد را تجربه می کنند.
  • کسانی که مینای دندان هایشان ضعیف است.
  • افرادی که بهداشت دهان را بی درستی رعایت نمی کنند.
  • کسانی که تغذیه نامناسب دارند.
  • افرادی که خشکی دهان دارند

به طور کلی فلوراید یک ماده شیمیایی است، که باعث سفید شدن دندان ها می شود. فلوراید پلاک باکتری ها را از بین می برد و دندان ها را به رنگ اصلی خود باز می گرداند، در نتیجه به سفید شدن دندان ها کمک می کند. فلوراید می تواند به حفاظت دندان ها در برابر پوسیدگی کمک کند و ساختارش را محکم تر سازد.

شما می توانید برای سفیدی دندان به مقاله بلیچینگ دندان و برای جرم گیری به مقاله جرم گیری دندان با بیمه دندانپزشکی سلامت کارت مراجعه کنید.

هزینه و قیمت فلوراید تراپی

هزینه فلوراید تراپی کمتر از اکثر درمان های دندانپزشکی کودکان و بزرگسالان است هزینه آن بعد از معاینه اولیه مشخص می شود. شما با استفاده از کارت تخفیف بیمه دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت و مشاهده تعرفه پزشکان در سایت سلامت کارت، می توانید از خدمات بیمه ای و تخفیف تا 50 درصد استفاده نمایید.

خانه

تعرفه ها

درباره ما

وام

سوالات