فواید و عوارض ایمپلنت دندان و کاشت دندان

معایب و مشکلات ایمپلنت دندان و کاشت دندان- سلامت کارت
تصویر گرافیکی از مشکلات تاج دندان و خطرر شکستگی- سلامت کارت

فهرست مطالب

فواید ایمپلنت دندان: بررسی جامع کاشت ایمپلنت

یکی از بهترین جایگزین دندان از دست رفته روش کاشت با پروتز ثابت دندان است؛ چون شما با انتخاب کاشت دندان حق انتخاب برای یک واحد یا تمام دندان هایتان در هر نقطه از دندان دارید؛ از تحلیل استخوان فک جلوگیری می‌کنید و اگر مراقبت های بهداشت دهان و دندانتان را رعایت کنید تا 15 سال و حتی بیشتر از داشتن دندان با دوام طولانی لذت می‌برید که در ادامه از فواید و مزایای ایمپلنت توضیح داده می‌شود .

اولین مزیت ایمپلنت دندان: مانع از دست دادن بیشتر دندان‌ها و لقی آن

حفظ دندان‌ یکی از مهم‌ترین نکات در بهداشت دهان و دندان است که توسط ریشه‌ها و دندان‌های اطراف خود ثابت نگه داشته می‌شود؛ بنابراین وقتی یک دندان را از دست می‌دهید، دندان‌های مجاور به سمت فضای خالی متمایل می‌شوند و ممکن است لق شوند. راهکار مؤثر برای جلوگیری از افتادن سایر دندان‌ها و لقی آن، جایگزینی دندان‌ها توسط پروتز ثابت دندان با کاشت است که به دلیل داشتن اجزای ایمپلنت شبیه استخوان دندان عمل می‌کند و مانع لقی آن‌ها می‌شود.

دومین مزیت ایمپلنت دندان: جلوگیری از پوسیدگی دندان

ایمپلنت دندان- جلوگیری از دست دادن دندان ها- سلامت کارت
ایمپلنت دندان- فایده کاشت دندان جلوگیری از دست دادن دندان ها- سلامت کارت

با از دست دادن دندان، دندان‌های اطراف بخشی از پشتیبان خود را از دست می‌دهند و ممکن است به سمت فضای خالی متمایل شوند و به مرور زمان کج و لق شوند. این وضعیت خطر پوسیدگی دندان‌ها را هم جالب است بدانید که افزایش می‌دهد؛ زیرا دندان‌های کج مکان‌ امنی برای تجمع پلاک و باکتری‌های مخرب است که در نهایت منجر به حفره و خرابی دندان‌ها می‌شود که با کاشت دندان جای این حفره های خالی پر می‌شود و خطر پوسیدگی سایر دندان‌ها کاهش می‌یابد.

سومین فایده ایمپلنت دندان: افزایش اعتماد به نفس با لبخندی جذاب و حفظ زیبایی

فواید ایمپلنت دندان- حفظ زیبایی و جلوگیری از افتادگی فک- سلامت کارت
فواید ایمپلنت دندان- حفظ زیبایی و جلوگیری از افتادگی فک- سلامت کارت

بسیاری از بیمارانی که ایمپلنت دندان انجام داده‌اند، احساس اعتماد به نفس بیشتری نسبت به لبخند خود دارند.

از دست دادن دندان ممکن است باعث شود از لبخند زدن یا حتی صحبت کردن با دیگران خودداری کنید؛ اما پس از ایمپلنت دندان، می‌توانید، از داشتن دندان‌های مصنوعی که ظاهر و احساسی طبیعی دارند لذت ببرید و اعتماد به نفس خود را بازیابید.

این روش نه تنها به بهبود سلامت دهان و دندان شما کمک می‌کند، بلکه به سلامت روانی و احساسی شما نیز اثرات مثبت می‌گذارد.

چهارمین فایده ایمپلنت دندان: بهبود تغذیه و سلامت عمومی

فواید ایمپلنت دندان- بهبود کییفیت زندگی و خوردن غذای بهتر- سلامت کارت
فواید ایمپلنت دندان- بهبود کییفیت زندگی و خوردن غذای بهتر- سلامت کارت

آیا پس از، از دست دادن دندان با خوردن غذاهای مورد علاقه‌تان مشکل دارید؟

ممکن است شما برای جلوگیری از درد یا ناراحتی، از غذاهای نرم استفاده کنید و به این ترتیب تغذیه کامل و متعادل را از دست بدهید. عدم دریافت ویتامین‌ها و مواد مغذی کافی می‌تواند به مرور زمان سلامت عمومی شما را تحت تأثیر قرار دهد، به‌ویژه استخوان فک که برای حفظ استحکام خود به تغذیه مناسب نیاز دارد. با استفاده از ایمپلنت دندان، شما می‌توانید راحت‌تر غذاهای مختلف بخورید و از سلامتی بدن خود مراقبت کنید.

پنجمین فایده ایمپلنت دندان: بهبود گفتار و تلفظ کلمات

از دست دادن دندان‌ها یا استفاده از پروتزهای مصنوعی ممکن است تأثیرات منفی بر گفتار شما داشته باشد. ایمپلنت‌های دندانی به دلیل ثبات و جای‌گیری محکم، این مشکل را برطرف می‌کنند و به شما این امکان را می‌دهند که همانند دندان‌های طبیعی به‌راحتی صحبت کنید.

خطرات و مزایای ایمپلنت دندان- سلامت کارت
خطرات و مزایای ایمپلنت دندان- سلامت کارت

ششمین فایده ایمپلنت دندان: بدون نیاز به تراش و آسیب به سایر دندان‌ها

یکی از مزایای ایمپلنت‌های دندانی این است که برخلاف بریج‌ها نیازی به تراشیدن و آسیب رساندن به دندان‌های مجاور ندارد. به این ترتیب، دندان‌های سالم شما دست نخورده باقی می‌ماند و مینای دندان‌های طبیعی‌تان نیز حفظ می‌شود، در حالی که فضای خالی ناشی از دندان از دست رفته هم پر می‌شود.

معایب ایمپلنت دندان: بررسی جامع عوارض ایمپلنت

ایمپلنت‌های دندانی یکی از بهترین روش‌ها برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است؛ اما همانند هر روش درمانی دیگری، ممکن است با چالش‌هایی روبرو شوید که علائم شایع عوارض و خطرات ایمپلنت دندان شامل درد، حساسیت، تورم و قرمزی لثه در اطراف ایمپلنت است.

در موارد شدیدتر، ممکن است ایمپلنت شل شود یا نشانه‌های عفونت در ناحیه دیده شود. در این موارد، مراجعه سریع به دندانپزشک ضروری است که به معایب آن اشاره می‌شود.

هزینه بالا و قیمت ایمپلنت دندان

هزینه گران ایمپلنت دندان- سلامت کارت
هزینه گران ایمپلنت دندان از عوارض ایمپلنت- وام ایمپلنت با سلامت کارت-

یکی از معایب اصلی ایمپلنت دندان هزینه بالای آن در مقایسه با روش‌های دیگر مانند پروتزهای سنتی است. نصب ایمپلنت شامل هزینه‌های جراحی، اجزای مختلف و تاج دندان می‌شود که در مجموع هزینۀ آن بیشتر است؛ اما باید توجه داشت که این هزینه در درازمدت مقرون به صرفه است؛ زیرا ایمپلنت‌ها به عنوان یک درمان مادام‌العمر شناخته می‌شوند.

بسیاری از کلینیک‌ها گزینه‌های مالی از جمله با ارائه وام و پرداخت اقساطی برای ایمپلنت دندان و خدمات دندانپزشکی ارائه می‌دهند، که این امر کمک می‌کند تا هزینه‌ها به مرور زمان پرداخت شود. یکی از این شرکت‌ها وام سلامت کارت است که با ارائه وام هر نوع خدمات دندانپزشکی و عمل های زیبایی را می‌توانید دریافت کنید.

شرایط دریافت وام برای ایمپلنت وام سلامت کارت

طولانی بودن و وقت گیر بودن مدت زمان روش جراحی و دوران بهبودی

عمل کاشت دندان وابسته به تعداد واحد یک روش جراحی تهاجمی است که به مدت زمان طولانی برای بهبودی ایمپلنت نیاز دارد. پس از قرار دادن ایمپلنت، بخیه و مراقبت‌های ویژه‌ای لازم است تا مطمئن شوید که همه چیز به خوبی پیش می‌رود. در این مدت، خوردن غذاهای نرم و مغذی و حفظ هیدراته بودن بدن اهمیت زیادی دارد. خبر خوب این است که دهان به طور طبیعی سریع بهبود می‌یابد و شما به زودی به زندگی عادی خود بازمی‌گردد؛ اما مدت زمان بهبودی ایمپلنت دندان نیاز به صبر است.

در شرایط خاص نیاز به تقویت استخوان

در برخی موارد، ممکن است استخوان فک کافی برای قرار دادن ایمپلنت وجود نداشته باشد. این امر ممکن است نیاز به پیوند استخوان یا تقویت آن داشته باشد که این روش جراحی را کمی پیچیده‌تر می‌کند و مدت زمان بهبودی طولانی‌تری از حد طبیعی می‌شود

شکست مکانیکی به دلیل اجزا و قطعات ایمپلنت

 قطعات ایمپلنت‌های دندانی از اجزای مختلف  تشکیل شده‌اند که شامل پایه ایمپلنت، اباتمنت، پیچ و تاج می‌شود. هر کدام از این اجزا ممکن است در شرایط خاصی از کار بیفتند، هرچند که میزان شکست بسیار پایین است و فقط برای 10 درصد اتفاق افتادهاست که آن هم به دلیل ناکافی بودن تجربۀ دکتر و استفاده از مواد نامرغوب بوده است که جهت اطلاع از دستیابی به بهترین دندانپزشکان در اجرای ایمپلنت با کارشناسان سلامت کارت در ارتباط باشید.

شکستگی تاج ایمپلنت به دلیل مواد نامرغوب

تاج‌های ایمپلنت، به خصوص در مواردی که فشار زیادی به آن‌ها وارد شود، ممکن است دچار شکستگی شوند. این مشکل به دلیل نبود بالشتک طبیعی رباط پریودنتال است که در دندان‌های طبیعی وجود دارد. این رباط ضربه‌های حاصل از جویدن را جذب می‌کند؛ اما در ایمپلنت این امکان وجود ندارد و فشار مستقیماً به تاج وارد می‌شود که هم اکنون دانشمندان در کر تولید و جایگزینی این رباط در تاج ایمپلنت هستند.

عوارض ناشی از جراحی ایمپلنت دندان

ایمپلنت‌های دندانی از تیتانیوم ساخته شده‌اند که بدن آن را به عنوان یک جسم خارجی نمی‌شناسد و به خوبی با استخوان فک جوش می‌خورد. با این حال، برخی عوارض نادر مانند عفونت در محل جراحی یا شکست ایمپلنت ممکن است رخ دهد. این عوارض در بیشتر موارد با رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک قابل پیشگیری است.

عفونت از کاشت ایمپلنت دندان

ایمپلنت‌ها مانند دندان‌های طبیعی در معرض تجمع پلاک و باکتری هستند. اگر بهداشت دهان و دندان به درستی رعایت نشود، پلاک‌ها می‌توانند باعث التهاب و در نهایت عفونت لثه و استخوان شوند که به آن پری ایمپلنتیت گفته می‌شود. این عفونت می‌تواند منجر به از دست رفتن ایمپلنت شود؛ بنابراین مراجعه منظم به دندانپزشک برای پیشگیری از این مشکل ضروری است.

احتمال خطرات شکست ایمپلنت برای افراد سیگاری و دیابتی

افرادی که سیگار می‌کشند یا دیابت دارند، در معرض خطر بیشتری برای شکست ایمپلنت و عفونت‌های پری ایمپلنتیت قرار دارند؛ بنابراین توصیه می‌شود، افرادی که به دنبال کاشت ایمپلنت هستند، سیگار کشیدن را کنار بگذارند تا شانس موفقیت درمان افزایش یابد.

مشکلات سینوسی (در ایمپلنت‌های فک بالا)

اگر ایمپلنت در فک بالایی قرار داده شود و به حفره‌های سینوسی نفوذ کند، می‌تواند مشکلات سینوسی ایجاد کند. این مشکل معمولاً در ایمپلنت‌های فک بالا رخ می‌دهد و با دقت در جراحی قابل پیشگیری است.

سؤالات مهم

آیا ایمپلنت در دوران بارداری امکان پذیر است؟

ایمپلنت و کاشت دندان در سه ماهه اول و سه ماهه آخر بارداری امکان پذیر نیست و باید با پزشکتان مشورت کنید.

ایمپلنت برای افراد دیابتی امکان پذیر است؟

اگر سطح گلوکز خونتان بالا باشد، مراحل جراحی در ایمپلنت که نیاز به جوش خورن و بهبود جای زخم دارد عمل درمان و دوران بهبودی طول می کشد که در این شرایط پزشک باید قندتان را کنترل کند و بعد ایمپلنت گذاشته شود.

آیا ایمپلنت برای همه دندان‌ها قابل کاشت است؟

بله، ایمپلنت دندان می‌تواند برای جایگزینی هر یک از دندان‌ها، چه دندان‌های جلویی و چه دندان‌های عقبی، مورد استفاده قرار گیرد. به‌طور کلی، ایمپلنت‌های دندانی برای جایگزینی یک دندان، چند دندان یا حتی تمام دندان‌های فک قابل استفاده است.

آیا کاشت ایمپلنت دندان درد دارد؟

چون با بی حسی انجام می‌شود در لحظه کاشت دردی وجود ندارد؛ اما بعد از بی حسی درد خفیف وجود دارد که پزشک استفاده از مسکن و برای جلوگیری از عفونت آنتی بیوتیک تجویز می‌کند.

عوارض احتمالی ایمپلنت چیست؟

پس زدن ایمپلنت، عفونت در محل ایمپلنت، آسیب به اعصاب، التهاب لثه، مشکلات سینوسی و …

چه مراقبت هایی بعد از کاشت ایمپلنت نیاز است؟

رعایت بهداشت دهان و دندان مثل مسواک زدن و استفاده از نخ دندان، پرهیز از خوردن غذاهای سفت و چسبناک، مراقبت از لثه ها و دوری از سیگار و الکل

آیا ایمپلنت دندان طبیعی به نظر می‌رسد؟

بله کاملا طبیعی است و شباهت کاملی به دندان دارد.

نتیجه‌گیری:

ایمپلنت دندان به‌عنوان یک روش موثر و پایدار برای جایگزینی دندان‌های از دست‌رفته، مزایای قابل توجهی در بهبود کیفیت زندگی فرد ارائه می‌دهد. از مهم‌ترین فواید آن می‌توان به جلوگیری از تحلیل استخوان فک، کاهش خطر پوسیدگی و لق‌شدن دندان‌های مجاور اشاره کرد. ایمپلنت نه تنها استحکام دندان‌ها را بازیابی می‌کند، بلکه با ایجاد ظاهری طبیعی، موجب افزایش اعتماد به نفس و حفظ زیبایی لبخند نیز می‌شود. همچنین، با تسهیل در خوردن غذاهای متنوع، به بهبود تغذیه و سلامت عمومی کمک می‌کند و به این ترتیب، سلامت دهان و دندان و کیفیت زندگی را در طولانی‌مدت بهبود می‌بخشد. البته، به شرط آنکه ایمپلنت دنداان توسط دندانپزشک با تجربه و متخصص انجام شود.

خانه

تعرفه ها

درباره ما

وام

سوالات

بلاگ