عصب کشی دندان جلو
یکی از تخصصیترین روش های درمانی در دندانپزشکی به دلیل اهمیت زیاد ظاهری آن عصب کشی دندانهای قدامی یا جلویی است که وقتی دندانهای جلو دچار عفونت یا پوسیدگی زیاد شود؛ برای جلوگیری از افتادن و تخریب آن با عصب کشی میتوان دندان را ترمیم کرد و نگه داشت؛ به همین دلیل به آن «ترمیم دندان» یا «ترمیم ریشه» هم گفته میشود.
هشدار! در صورتی که عفونت دندان شدید شود و درمان به موقع انجام نگیرد، دندان های جلو یا قدامی را برای همیشه از دست خواهیم داد که باید در آن زمان از روش جایگزین مثل ایمپلنت استفاده کرد که هزینه آن به مراتب به نسبت سایر روش های درمانی بیشتر است.
در این مطلب موارد مهم از عصب کشی دندان های جلو یا دندان های پیشین و شیوۀ مراقبت بعد از عصب کشی دندان جلو و قیمت عصب کشی دندان جلو 1403 و نحوه دریافت وام با شرایط اقساط برای خدمات دندانپزشکی توضیحاتی ارائه میشود.
شرایطی که حتماً باید دندان های پیشین عصب کشی شوند
در زمانی که عفونت از سطح مینای دندان و عاج دندان عبور کند و پوسیدگی دندان درمان نشود، عفونت به ریشۀ دندان یا همان پالپ نفوذ میکند که نیاز به عصبکشی و ترمیم دندان داریم.
پالپ همان مرکز و هستۀ اصلی دندان که تمام عروق خونی و عصب های دندان را در خودش قرار داده و تنها قلب تپنده و زندۀ دندان است که نام علمیاش «پالپ هسته» است و در این شرایط باید عفونت کامل از این محیط دندان خارج شود که به آن «ترمیم ریشه»، «عصب کشی» یا «حذف کردن عصب» میگویند.
عصب کشی دندان جلو دردسرش کمتر است؛ چون دندانهای جلو یا قدامی فقط یک ریشه دارند. حالا، از کجا بفهمیم که دندان جلوی ما خراب شده و عفونت به ریشه یا همان عصب رسیده که به مهمترین علائم آن اشاره میشود:
- افزایش حساسیت به دما
زمانی که دندانهای جلویی بعد از خوردن غذاهای سرد و گرم یا تغییر در دما دچار درد شدید شوند و در موارد شدیدتر برای کاهش درد نیاز به خوردن دارو و مسکن پیدا کنیم یا زمان زیادی باید بگذرد تا درد کاهش یابد، در این شرایط حتماً لازم است که نزد دندانپزشک برویم تا با گرفتن عکس opg شرایط و وضعیت دندان بررسی شود.
- احساس درد شدید
دردی که بعد از نوشیدن و خوردن یا در حالت عادی متناوب باشد و قطع نشود یا حداقل از 20 دقیقه از مدت شروع درد بگذرد و آرام نشود، خطر عفونت و پوسیدگی دندان های جلو وجود دارد.
- پوسیدگی شدید دندان بدون درد
پوسیدگی شدید دندان گاهی بدون درد است که تنها با تصویربرداری قابل تشخیص است؛ برای همین معاینه دندان را باید در برنامه بهداشت دهان و دندان حداقل هر 6 ماه یکبار قرار بدهیم.
- قطعی و وصلی درد دندان های جلو
زمانی که عفونت خیلی به ریشه دندان نفوذ کند، درد ناگهان ناپدید میشود و فرد تصور میکند که مشکل دندانش برطرف شده است؛ اما این علامت خطرناک است و نشان از گسترش عفونت در دندان و انتقال آن به سایر دندان ها وجود دارد.
- حس درد بر روی دندان پر شده
دندان های پر شدهای که به درستی عفونت آن برنداشته باشند و مجدد عفونت به دندان نفوذ کرده باشد.
- تیر کشیدن در هنگام گاز زدن
در هنگام گاز زدن غذا درد زیادی حالت تیر کشیدن بر روی دندان احساس شود.
- تورم زیاد در ناحیه دندان
التهاب و قرمزی در ناحیه آسیب دیده در اطراف لثه مشخص میشود.
- تغییر رنگ دندان
کدر شدن رنگ دندان جلویی، افتادن لک سفید بر روی دندان و علائمی مانند جوش و کبودی در طراف لثه از نشانه های ظاهری آن است.
هزینه عصب کشی دندان قدامی 1403
خدمات | تعرفه آزاد | تعرفه با تخفیف دندانپزشکان سلامت کارت |
---|---|---|
درمان ريشه يک کاناله | 2,340,000 | 1,638,000 |
درمان ريشه دو کاناله | 3,190,000 | 2,232,000 |
دریافت وام و شرایط اقساط برای خدمات دندانپزشکی زیبایی و درمانی
از آنجایی که بسیاری از بیمه ها خدمات زیبایی و درمانی دندانپزشکی را تقبل نمیکنند، سلامت کارت بستری را فراهم کرده است که تنها با داشتن دسته چک به نام هر شخصی و هرکسی میتوانید، وام بدون سقف دریافت کنید و از تمام خدمات دندانپزشکی و سایر عملهای زیبایی استفاده کنید.
روش برداشتن عصب دندان های جلو
اولین مرحله:
با استفاده از رادیوگرافی opg با اشعه ایکس از دندان ها عکس گرفته میشود و دندانپزشک اندازه عفونت و میزان پوسیدگی وارد شده به پالپ دندان را بررسی میکند.
دومین مرحله:
ابتدا، قسمت مورد نظر را با بی حس موضعی سر میکند؛ بعد با فرزرند بر روی عاج دندان از پشت دندان تراش داده میشود و با این عمل دسترسی کامل به فضای پالپ فراهم میگردد.
سومین مرحله:
با استفاده از ابزار کامل ریشه را حذف و بیرون میکشند و سپس طول کانال عصب اندازه زده میشود.
سپس پاکسازی با فایلینگ و پیپر کون انجام و داخل کانال خشک، با مواد مخصوص مانند گوتا و سیلر، پلاگر داخل کانال پر و راه نفوذ عفونت بسته میشود.
چهارمین مرحله:
در شرایط شدید آلودگی کانال بعد از ضد عفونی کامل داروی مخصوصی را وارد کانال میکنند تا کامل عفونت از بین برود.
مرحلۀ آخر: جنس روکش دندان جلو بسیار مهم است و باید طبیعی باشد تا طرح لبخند طبیعی داشته باشیم. در این قسمت دندانپزشک با دقت برای زیبایی ظاهر طبیعی روکش متناسب با رنگ دندان را انتخاب کند.
عصب کشی دندان با شرایط اقساط تنها با داشتن سلامت کارت با هر دندانپزشکی که خود بخواهید
مراقبت از دندان های عصب کشی شده پیشین
- مسواک زدن و کشیدن نخ دندان را باید مرتب انجام داد؛
- از خوردن غذاهای سفت یا چسبنده باید پرهیز کنید؛
- در برابر هر نوع ضربه از دندان های جلویی محافظت شود؛
- از گاز زدن خودداری کنید؛
- انجام چکاپ هر شش ماه یکبار
تأثیر عصب کشی دندان های جلو بر ارتودنسی
هیچ تفاوت حرکتی با دندان سالم و عصب کشی شده در ارتودنسی نیست و زمانی که فرد دندان هایش پر شده یا عصب کشی شده باشد، بدون هیچ نگرانی میتواند ارتودنسی کند و انتقال نیرو کامل اتفاق میافتد.
مسئلۀ مهم استفاده از جنس روکش و پر کردگی مناسب است تا ارتودنسی به روکش آسیب نزند؛ اما در شرایطی که از مواد مرغوب استفاده نشده باشد، نیاز است که روکش جدید و بند گذاشته شود.
نکته اصلی قبل از ارتودنسی: حتماً باید سلامت دندان ها بررسی شود و اگر نیاز به ترمیم دندان و عصب کشی باشد باید کامل عفونت از سطح دندان برداشته شود.
عصب کشی در خانه
برخی از عزیزان برای درمان عصب کشی اقدام به راه کار های سنتی و استفاده از موادی می نمایند که ممکن است به صورت مسکن عمل کرده و درد را نهایتا برای 2 تا 3 روز کاهش دهد. اما این موارد باعث گسترش عفونت در لایه های زیرین دندان می شود.
سؤالات مهم
با عصب کشی دندان جلویی از افتادن دندان جلوگیری کن
با عصب کشی سلامت دندان تان را تضمین میکنید و خبر خوب آنکه خطر از دست دادن دندان جلو که موجب طرح لبخند زیبا میشود را تجربه نخواهید کرد؛ اما عصب کشی دندان جلویی حتماً باید نزد متخصص و دندانپزشک حرفهای انجام شود تا مجدد دچار درد و آسیب نشود.