plus-dynamic-color-min

مشاهده تمام مقالات

ارتودنسی متحرک معمولا برای اصلاحات جزئی دندان‌ها استفاده می‌ شود. این ارتودنسی به شما این امکان را می‌ دهد تا موقع غذا خوردن یا مسواک زدن آن را از دهان خود خارج کنید.

ارتودنسی متحرک به دستگاه هایی گفته می شود که در دهان قرار می گیرند تا دندان ها را مرتب کنند. این ارتودنسی به دندان ها چسبانده نمی شود. امکان خارج کردن این نوع ارتودنسی از دهان وجود دارد. با داشتن کارت تخفیف دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت هزینه ی ارتودنسی متحرک را تا 50 درصد کاهش دهید.

در چه صورتی نیاز به ارتودنسی دندان می باشد؟

در صورت داشتن مشکلات زیر بهتر است برای مشورت با متخصص ارتودنسی اقدام نمایید.

  • نامرتبی و کجی دندان ها
  • جلو زدگی یا عقب ماندگی دندان یا یکی از فک ها
  • به هم فشردگی و شلوغی دندان ها
  • وجود فاصله بین دندان ها
  • نامتقارن بودن لبخند
  • وجود دندان اضافی یا بیرون زدگی دندان از جایگاه نادرست
  • جلو زدگی یا عقب ماندگی بعضی از دندان ها
  • نهفتگی یا نیمه نهفتگی بعضی از دندان ها
ارتودنسی متحرک
ارتودنسی متحرک

انواع ارتودنسی متحرک دندان

  • ارتودنسی با پلاک نامرئی

پلاک نامرئی یا الاینر شفاف نوعی پلاک شیشه ای از جنس ترموپلاستیک می باشد و روی دندان‌ ها قرار می‌ گیرد. ارتودنسی پلاک نامرئی براکت و سیم فلزی ندارد. این پلاک بی رنگ می باشد. به طور کلی تقریبا هر ۲ هفته یک‌ بار پلاک تعویض می‌شود تا به دندان‌ ها فشار وارد کند. به دلیل نامرئی بودن این پلاک‌ ها، اکثر افراد تمایل به استفاده از این نوع ارتودنسی نامرئی دارند.

  • ارتودنسی ریتینر یا تثبیت کننده

تثبیت کننده ارتودنسی وسیله‌ ای است که بعد از تمام شدن طول دوره درمان ارتودنسی با براکت یا الاینر مورد استفاده قرار می گیرد. تثبیت کننده، دندان ها را در جای خود ثابت نگه می دارد.
به طور کلی دندان ها تا مدتی بعد از درمان ارتودنسی پتانسیل حرکت و برگشت به موقعیت و حالت قبلی را دارند. به همین علت تا مدتی باید از تثبیت کننده استفاده شود. طول مدت استفاده از ریتینر توسط پزشک معالج تعیین می گردد.

  • پلاک متحرک فنر زد Z

اگر یک یا چند دندان از دندان‌ های قدامی عقب باشد، برای منظم کردن آن­‌ ها باید از این مدل از پلاک ارتودنسی متحرک استفاده شود. از پلاک متحرک با فنر زد برای اصلاح دندان های خلفی یا جلویی و هم ردیف کردن آن ها با دندان های کناری استفاده می شود.

  • پلاک فانکشنال

در صورتی که فک پایین عقب باشد و یا فک بالا جلو باشد، برای عقب کشیدن فک بالا و جلو آوردن فک پایین از پلاک فانکشنال استفاده می شود.

فرق ارتودنسی متحرک با ارتودنسی ثابت چیست؟

در ارتودنسی ثابت براکت‌ ها روی دندان‌ ها چسبیده و با سیم فلزی به هم وصل می شوند. در ارتودنسی متحرک هیچ براکتی روی دندان‌ ها وصل و چسبیده نمی شود.

ارتودنسی متحرک بهتر است یا ثابت؟

یه طور کلی نمی‌توان گفت کدام نوع ارتودنسی بهتر از نوع دیگر است. هر کدام از روش‌ ها ی ارتودنسی دارای مزایا و معایب خاصی هستند. در صورتی که ناهنجاری‌ جزئی باشد و دندان نیاز به حرکت جدی نداشته باشد، می‌توانید از ارتودنسی متحرک استفاده کنید. در صورتی که متخصص ارتودنسی تشخیص دهد، دندان ها نیاز به نیروی شدید برای حرکت دارند، از روش ارتودنسی ثابت استفاده می شود.
با مشاهده ی تعرفه ی دندانپزشکی 1401 در سایت سلامت کارت و تهیه ی کارت تخفیف دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت هزینه ی درمان ارتودنسی را تا 50 درصد کاهش دهید.

آیا می توان با این نوع ارتودنسی غذا خورد؟

یکی از اصلی‌ترین مزیت‌ های این نوع ارتودنسی امکان خارج کردن آن از دهان هنگام خوردن و آشامیدن است. غذا های سفت، چسبناک و شیرین می‌تواند به پلاک ارتودنسی آسیب وارد کنند. زمانی که دستگاه ارتودنسی داخل دهان است، بهتر است غذایی نخورید.

چند ساعت در روز باید از این نوع ارتودنسی استفاده کرد؟

برای تاثیر درمان باید به طور منظم از پلاک متحرک استفاده کرد. بهتر است برای خوردن غذا یا مسواک زدن آن را از دهان خارج کنید. معمولا دندانپزشکان توصیه می‌ کنند که حداکثر ۴ ساعت در شبانه‌ روز این پلاک را از دهان خارج کنید.

آیا این نوع ارتودنسی درد دارد؟

تمامی روش‌ های ارتودنسی به دلیل ایجاد فشار روی دندان‌ ها درد دارند. اما در روش ارتودنسی متحرک نیروی وارد شده به دندان کمتر از ارتودنسی ثابت است. به همین دلیل درد کمتری حس می شود.

انواع ارتودنسی دندان
انواع ارتودنسی دندان

مدت زمان درمان ارتودنسی متحرک

ارتودنسی در هر دو صورت ثابت و متحرک نیاز به صبر و تحمل دارد. مدت زمان ارتودنسی به سن بیمار، نوع ناهنجاری و شدت آن بستگی دارد. استفاده از پلاک متحرک ۱۲ تا ۳۶ ماه توصیه کند. در برخی مواقع نیز برای تثبیت درمان بعد از ارتودنسی ثابت مدت کوتاهی باید ارتودنسی متحرک استفاده شود.

ارتودنسی متحرک دندان برای چه افرادی مناسب است؟

این نوع از ارتودنسی برای افراد با طیف های مختلف ناهنجاری‌ دندان مناسب است و محدودیت سنی ندارد. برخی از ارتودنسی های متحرک ناهنجاری های ساده را با حرکت دندان برطرف می‌کنند. برخی دیگر از ارتودنسی ها می‌توانند فک بالا و پایین را به‌ مرور حرکت دهند.
ارتودنسی متحرک می تواند هم‌ پوشانی دندان‌ ها به دلیل فضای کم فک را درمان کند. همچنین مشکلات بیرون‌ زدگی دندان‌ های فک بالا یا اورجت و جلو آمدن چند دندان در فک پایین نسبت به فک بالا یا کراس بایت با این روش ارتودنسی برطرف می‌شوند.

مراقبت از ارتودنسی متحرک دندان

پلاک‌ های این نوع ارتودنسی بسیار حساس هستند. زمانی که پلاک ارتودنسی در داخل دهان شما است، نباید غذا بخورید بهتر است هنگام خوردن غذا آن را از دهان خارج کنید. به‌هیچ‌ وجه پلاک ارتودنسی را در آب جوش نشویید، این کار باعث باز و شل شدن پلاستیک می شود.

ممکن است در چند روز اول مشکل گفتار داشته باشید معمولا مشکل گفتار بیش از ۲ یا ۳ روز طول نمی‌ کشد. در مورد شستشو ارتودنسی با دندانپزشک خود مشورت کنید تا روش صحیح شستشو را به شما آموزش دهد. ارتودنسی را هر روز به خوبی تمیز کنید. سعی کنید هفته‌ای یک بار آن را در محلول شستشو بشویید. برای رعایت بهداشت دهان و دندان در هنگام مسواک زدن بهتر است ارتودنسی را از دهان خارج نمایید.

مزایای ارتودنسی متحرک

هرکدام از روش‌ های ارتودنسی دندان مزایا و معایبی دارند. مزایا این نوع ارتودنسی شامل موارد زیر می‌ باشد.

  • می‌توان هنگام استفاده از مسواک و غذا خوردن آن را از دهان خارج کرد.
  • تنظیم آن با خم کردن سیم‌ها بسیار آسان می باشد.
  • خطر آسیب به ریشه دندان بسیار کم است.
  • می‌توان به‌ صورت موقت در موقعیت های مختلف اجتماعی آن را از دهان خارج کرد.
  • ارتودنسی متحرک نسبت به ارتودنسی ثابت کمتر به چشم می‌ آید.
  • معمولا دستگاه‌ ارتودنسی متحرک گران قیمت نیست.

معایب ارتودنسی متحرک

ارتودنسی متحرک همانند دیگر روش‌ های ارتودنسی معایبی را نیز به همراه دارد.

  • روی گفتار تاثیر می گذارد.
  • ناهنجاری‌ های محدود دندان را می‌توان با این روش درمان کرد. برای درمان ناهنجاری های شدید که نیاز به
  • نیروی بیشتر برای حرکت دندان دارند، باید از ارتودنسی ثابت استفاده شود.
  • در صورت از عدم استفاده پلاک به طور منظم، درمان بی‌ تاثیر است.
  • استفاده از این نوع ارتودنسی برای فک پایین دشوار است و به‌راحتی نمی‌توان آن را تحمل کرد.
قیمت ارتودنسی متحرک دندان
قیمت ارتودنسی متحرک دندان

هزینه ارتودنسی متحرک

قیمت ارتودنسی متحرک به عوامل مختلفی مانند نوع و شدت ناهنجاری، نوع پلاک و مدت‌ زمان درمان بستگی دارد. هزینه و قیمت این ارتودنسی از مدل ثابت آن پایین‌ تر است. طبق تعرفه‌ خدمات دندانپزشکی در سال ۱۴۰۱ هزینه ی ارتودنسی متحرک در دو فک حدود ۱۳ میلیون تومان می باشد. بیشتر افراد اغلب برای فک بالا از پلاک متحرک استفاده می‌کنند. در این صورت هزینه ی درمان نصف می‌ شود.
با تهیه ی کارت بیمه دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت از 50 درصد تخفیف در انجام امور ارتودنسی ثابت، متحرک و نامرئی بهره مند شوید.

سخن آخر

برای مشاهده ی تعرفه دندانپزشکی به وب سایت سلامت کارت مراجعه نمایید. با داشتن کارت تخفیف بیمه دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت هزینه ی انجام ارتودنسی متحرک را تا 50 درصد کاهش دهید. ارتودنسی روشی متداول برای زیبایی و یکدستی دندان می باشد.

در این روش براکتی روی دندان‌ وصل نمی‌ شود. می‌توان به‌ راحتی دستگاه را از دهان خارج کرد. یک نوع از این ارتودنسی نامرئی بوده و به آن الاینر شفاف می‌گویند. نوع دیگر تثبیت‌ کننده ارتودنسی است و بعد از اتمام درمان ارتودنسی ثابت استفاده شود. ارتودنسی فانکشنال نیز برای درمان مشکلات فک مورد استفاده قرار می گیرد.

خانه

تعرفه ها

درباره ما

وام

سوالات

بلاگ