مشاهده تمام مقالات

بلیچینگ و جرمگیری دندان دو روش متفاوت هستند و هر کدام مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند.

بلیچینگ و جرمگیری در نوع درمان و سفید کردن دندان ها متفاوت می باشند. جرم گیری، رنگ دندان را روشن نمی کند بلکه جرم ها و پلاک های روی دندان را از بین می برد تا رنگ واقعی دندان آشکار شود. در بلیچینگ، ماده ی بلیچ به داخل دندان نفوذ و رنگ دندان را از داخل روشن تر می کند. جرم گیری نمی تواند دندان های کاملا سفیدی ارائه دهد.

جرمگیری دندان

بزاق دهان با میکروب ها، باکتری ها و مواد غذایی ترکیب شده و موجب تشکیل پلاک بر روی دندان ها می شود. پلاک ها معمولا در قسمت پایین دندان نزدیک به لثه و نواحی که دسترسی به آن سخت است تشکیل می شوند. پلاک ها در صورتی که با مسواک زدن و بهداشت فردی کنترل نشوند به مرور زمان سخت می شوند.

در صورتی که اقدام به جرم گیری نشود پلاک ها باعث پوسیدگی دندان می شوند. با جرم گیری دندان توسط پزشک رسوب هایی که بین دندان و لثه ایجاد شده اند از بین می روند. جرم گیری سبب روشن تر شدن لثه و دندان فرد می شود.
به طور کلی می توان گفت بلیچینگ و جرمگیری دندان باعث روشن تر شدن دندان‌ها می‌شوند ولی نوع و میزان سفید کردن دندان ها در این دو روش متفاوت است.

جرم گیری باعث پاکسازی دندان ها از املاح رسوب کرده می شود. املاح رسوب کرده یا پلاک ها باعث بوی بد دهان، بدرنگی و زبری دندان ها می‌شود. در روش جرمگیری پلاک ها و رسوباتی که بین دندان و لثه ها ایجاد شده است از بین می‌ رود.

جرمگیری دندان یک روش بدون درد است. دستگاه جرم گیری با حرکت چرخشی و دورانی لایه های سخت شده‌ ی جرم روی دندان را از بین می‌برد. جرم گیری موجب لق شدن دندان ها نمی شود. لقی دندان به علت انباشتگی جرم اتفاق می‌ افتد. با جرم گیری لقی دندان بیشتر احساس می‌شود. بهتر است بلافاصله پس از تشکیل جرم و پلاک روی دندان به دندانپزشک مراجعه نمایید تا دچار لقی دندان نشوید.
با تهیه ی کارت تخفیف دندانپزشکی سلامت کارت هزینه ی بلیچینگ و جرمگیری دندان را تا 50 درصد کاهش دهید.

روش جرمگیری دندان

در جرم گیری جرم ها و پلاک ها از روی دندان، لثه برداشته می‌شوند. رنگدانه هایی که بر اثر مصرف چای، قهوه و سیگار اگر فردی ایجاد شده اند در این روش از بین می روند و دندان به رنگ واقعی خود باز می گردد.
در انجام جرمگیری رنگ دندان روشن تر و سفید تر نمی شود بلکه پلاک ها و رنگدانه‌ های روی دندان برداشته می‌شود و در نهایت رنگ واقعی دندان نمایان خواهد شد.

بلیچینگ و جرمگیری
بلیچینگ و جرمگیری

بلیچینگ دندان

این روش برای از بین بردن لکه ها و رنگدانه های که به مرور زمان روی دندان ها به وجود آمده است کارایی دارد. بلیچینگ دندان روشی برای سفید کردن دندان هاست. سفید کردن دندان صرفاً برای زیبایی انجام می شود و مانند جرم گیری روش درمانی نیست. بلیچینگ دندان یکی از بهترین و کم آسیب ترین روش ها برای سفید کردن دندان می باشد.

سفید کردن یا بلیچینگ هیچ ضرری برای دندان ها ندارد. ماده بلیچ در فرآیند آفیس بلیچینگ بر اثر تابش نور لیزر فعال شده و عمل از بین بردن رنگدانه های نفوذ کرده به دندان را شروع می‌ کند. ماده بلیچینگ ممکن است باعث ایجاد حساسیت در دندان ها شود. در صورت بروز حساسیت دندان پزشک توصیه های لازم را جهت از بین بردن حساسیت بعد از بلیچینگ به شما خواهد کرد.

سه روش برای بلیچینگ وجود دارد که شامل کیت بلیچینگ دندان در منزل، بلیچینگ دندان در مطب دندانپزشک و کیت‌ های سفید کننده بدون نسخه می باشد.
با تهیه ی کارت تخفیف دندانپزشکی سلامت کارت هزینه ی بلیچینگ دندان را تا 50 درصد کاهش دهید.

روش بلیچینگ یا سفید کردن دندان

همانطور که گفتیم ماده بلیچ در این روش به داخل دندان نفوذ کرده و رنگ دندان را روشنتر می‌کند.
در این روش دندان ها از رنگ واقعی خود روشن تر می شوند.
قبل از این که برای بلیچینگ اقدام شود بهتر است ابتدا دندان های پوسیده را ترمیم شود. سپس در صورت نیاز جرمگیری و بروساژ را انجام گیرد تا نتیجه‌ی بهتری حاصل شود.

تفاوت بلیچینگ و جرمگیری دندان

در هر دو روش بلیچینگ و جرمگیری، تغییر رنگ دندان وجود دارد، اما نوع سفیدی هر کدام متفاوت است. جرم گیری دندان نوعی درمان جهت از بین بردن رسوبات و پاکسازی پلاک های میکروبی در اطراف دندان است. تغییر رنگ دندان در جرم گیری به علت از بین رفتن تیرگی ها جرم روی آن ها است. بلیچینگ نوعی کار زیبایی است که باعث خارج شدن رنگدانه های نفوذ کرده به دندان و روشن شدن آن ها می‌ شود.
جرمگیری در جهت پاکسازی دندان ها، عفونت لثه و بوی بد دهان را رفع می کند.

جرم گیری و پولیش دندان ممکن است سطح دندان‌ ها را کمی روشن تر نماید. در جواب سوال این که آیا جرم گیری دندان را سفید می‌کند یا خیر باید گفت که تغییر رنگ در جرم گیری به علت از بین رفتن تیرگی های ناشی از جرم است. در افرادی که بهداشت ضعیف دندانی دارند و از دخانیات به ویژه سیگار استفاده می کنند تغییر رنگ در دندان ها بسیار زیاد است.

معایب بلیچینگ و جرمگیری دندان

انجام بلیچینگ و جرمگیری دندان سبب افزایش حساسیت دندان ها به دما، فشار و لمس می شود.

بیمارانی که مشکلات لثه ای دارند، بیشتر در معرض حساسیت به جرم گیری و بلیچینگ دندان هستند. 

چنان چه جرمگیری توسط دندانپزشک بی تجربه و با روش غیر اصولی انجام شود منجر به شل شدن دندان ها می شود.

 انجام جرمگیری باعث می شود دندان ها در برابر بیماری های لثه، آسیب پذیرتر شوند.

سفید کردن دندان با بلیچینگ
سفید کردن دندان با بلیچینگ

دلایل بد رنگ شدن و زردی دندان ها

با درمان بلیچینگ و جرمگیری می توان دندان ها را چند درجه روشن تر نمود. افزایش سن و تجمع لکه ها سبب تغییر رنگ دندان ها می شود. با گذر زمان دندان ها دچار ساییدگی می شوند، به همین خاطر تیره تر به نظر می رسند.
مصرف نوشیدنی های و غذاهای رنگی مانند چای، قهوه، زردچوبه، هویج و… موجب ایجاد لکه بر روی دندان می شود. غذاهای اسیدی مانند سرکه و مرکبات نیز باعث فرسایش مینای دندان و بروز لکه می شوند. با فرسایش مینای دندان، سطح دندان شفاف تر شده در نتیجه لکه ها بیشتر دیده می شوند. مصرف دخانیات به ویژه سیگار باعث تغییر رنگ و ایجاد رسوبات قهوه ای بر روی دندان می شود.

دندان قروچه یا براکسیسم موجب به هم فشردن دندان ها می شود. دندان قروچه باعث ایجاد ترک های بسیار ریز بر روی دندان شده و در نتیجه لک ها در لبه های دندان و ترک ها جمع می شوند.

استفاده از برخی داروها و مواد شیمیایی مانند تتراسایکلین، لکه قهوه ای و خاکستری روی دندان ایجاد می کند که از بین بردن آن بسیار سخت است.
شفافیت دندان ها به دلیل ژنتیک نیز یکی از دلایل ایجاد لک روی آن هاست. دندان های شفاف مستعد لکه دار شدن هستند.

آیا درمان های بلیچینگ و جرم گیری همیشگی هستند؟

دوام بلیچینگ و جرمگیری به رعایت بهداشت دندان‌ ها، مصرف مواد غذایی رنگی و استعمال سیگار بستگی دارد.

هزینه ی و قیمت انجام بلیچنگ و جرم گیری

با تهیه ی کارت تخفیف دندانپزشکی سلامت کارت هزینه بلیچینگ و جرمگیری دندان را تا 50 درصد کاهش دهید.

خانه

تعرفه ها

درباره ما

وام

سوالات