مشاهده تمام مقالات

پر کردن دندان درمانی است که برای دندان های پوسیده مورد استفاده قرار می گیرد. ترمیم دندان برای بازیابی زیبایی و عملکرد دندان آسیب دیده، انجام می شود. برای ترمیم، دندانپزشک وضعیت دندان و شدت آسیب را بررسی می‌کند و بهترین گزینه را انتخاب می کند.

دندان‌ های پوسیده، ضعیف و شکسته شده‌ ممکن است نیاز به ترمیم دندان داشته باشد. پر کردن دندان، روکش‌، ایمپلنت‌، بریج‌ و دندان‌ مصنوعی همگی از انواع روش ترمیم دندان می باشند.
با داشتن کارت تخفیف بیمه دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت و مشاهده ی تعرفه دندانپزشکی در سایت هزینه ی پر کردن دندان را تا 50 درصد کاهش دهید.
برای ترمیم پوسیدگی، دندانپزشک بخش های پوسیده دندان را با استفاده از ابزار مخصوص دندانپزشکی بر می دارد. سوراخ ایجاد شده در دندان را با مواد پر کننده مخصوصی، پر می کند تا قدرت و عملکرد دندان حفظ شود. پر کردن برای ترمیم ترک خوردگی و شکستگی ها نیز انجام می شود. همچنین برای ترمیم دندان هایی که دچار ساییدگی شده اند مثل دندان قروچه شدید، از مواد پر کننده استفاده می شود. در صورت خرابی زیاد از روکش دندان استفاده می شود.

پوسیدگی دندان چرا ایجاد می شود؟

برای پیشگیری از ایجاد هر نوع بیماری باید علل ایجاد کننده آن را بشناسیم. علل مختلفی برای ایجاد پوسیدگی دندان مطرح هستند. چهار مورد زیر جزء اصلی ترین عامل خرابی و پوسیدگی دندان ها هستند.

  • میکروب ها
  • مواد قندی
  • مقاومت دندان
  • زمان در ایجاد پوسیدگی دندان

اگر هر کدام از این عامل ها نباشند، دندان پوسیده نمی‌شود و نیازی به پر کردن دندان نمی باشد. بدون میکروب، پوسیدگی اتفاق نمی‌ افتد. اگر میکروب ها حضور داشته باشند و مواد قندی نباشد، شدت وقوع پوسیدگی بسیار کم خواهد بود. وجود میکروب و مواد قندی در اشخاصی که مقاومت طبیعی نسبت به بیماری دارند نمی تواند باعث پوسیدگی دندان شود. میکروب ها، مواد قندی و کمبود مقاومت شخص و دندان در یک روز سبب خرابی دندان نمی‌ شود، بلکه مدت زمانی لازم است تا آن ها بتوانند سطح سخت دندان را خراب کنند.

پر کردن دندان
پر کردن دندان

آثار پلاک میکروبی دندان

پلاک یک لایه ی سخت شامل باکتری می باشد که بر روی دندان ها تجمع می کند. بسیاری از غذاها باعث تولید باکتری در دهان می شوند. وقتی پلاک روی دندان تشکیل می شود، رنگ طبیعی و شفاف دندان عوض می‌شود.

  • پلاک موجب پوسیدگی دندان می‌ شود.
  • باعث بیماری لثه و آسیب به بافت های نگهدارنده دندان می‌ شود.
  • تبدیل به جرم سخت اطراف دندان می‌گردد.

برای جلوگیری از تجمع پلاک روی دندان بهتر است سالی یک بار جرم گیری دندان انجام شود. با داشتن کارت بیمه دندان پزشکی و زیبایی سلامت کارت هزینه ی جرم گیری دندان را تا 50 درصد کاهش دهید. برای آگاهی از نحوه ی انجام جرم گیری و قیمت آن به مقاله جرم گیری دندان با بیمه سلامت کارت مراجعه نمایید.

چه زمانی نیاز به پر کردن است؟

اگر هنگام استفاده از مسواک بعضی از دندان‌ هایتان درد می‌گیرد یا دندان‌ ها به سرما یا گرما حساس است، به احتمال زیاد دچار پوسیدگی دندان شده‌اید. پر کردن دندان برای ترمیم آسیب‌ دیدگی و تسکین درد ناشی از پوسیدگی ضروری است. پر کردن دندان درمانی است که به منظور جلوگیری از کشیدن دندان و حفظ ساختار انجام می‌شود. یکی از پرکاربرد ترین درمان‌ های دندانپزشکی در سراسر جهان پر کردن دندان می باشد.

  • علائم هشدار دهنده نیاز به پر کردن
  • ایجاد لکه های تیره و سیاه در دندان
  • ایجاد سوراخی که می توانید آن را با چشم ببینید یا با زبان حس کنید.
  • هنگام نخ دندان کشیدن بعضی از بخش های دندان خیلی درد می گیرد.
  • شکستگی، لب پرشدگی، زبری و تیزی برخی سطوح دندان
  • لق شدن، شکستن یا شل شدن پر کردگی قدیمی

مراحل پر کردن دندان

ابتدا دندانپزشک از بی حسی موضعی استفاده می کند تا در حین درمان دردی احساس نکنید. سپس با دریل مخصوص دندان یا لیزر بخش های پوسیده دندان را تراش می دهد.
سپس دندانپزشک با میله ای به نام پروب، مشخص می کند آیا همه بخش های پوسیده برداشته شده اند یا خیر. دندانپزشک پس از برداشتن همه پوسیدگی ها، دندان را تمیز می کند تا دندان از هر گونه باکتری و ذرات خارجی پاک شود و آماده پر کردن شود.
در صورتی که پوسیدگی به حدی عمق باشد که موجب آسیب دیدن عصب دندان شود، در این صورت در این مرحله عصب کشی دندان یا درمان ریشه انجام می شود.
مواد پر کننده دندان در داخل حفره دندان قرار می گیرند.
برای پر کردن دندان با مواد همرنگ دندان از رزین کامپوزیت به صورت لایه به لایه استفاده می شود. هر لایه داخل دندان با تابش نور مخصوصی سخت می شود و سپس لایه بعدی روی آن قرار می گیرد. این کار تا زمانی انجام می شود که دندان پر شود.

از چه موادی برای پر کردن دندان ها استفاده می شود؟

دندان ها را می توان با طلا، سرامیک پورسلین، آمالگام نقره ای، پلاستیک همرنگ دندان و رزین کامپوزیت پر کرد. مواد کامپوزیتی همرنگ دندان هستند. مواد کامپوزیت از رزین آکریلیک و ذرات شیشه مانند بسیار ریز تشکیل می‌شود. کامپوزیت در بین مواد پر کننده بیشترین شباهت را به دندان طبیعی دارد. این مواد به مرور ساییده می‌شود و دوام آمالگام نقره ای را ندارد.
با داشتن کارت تخفیف بیمه دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت و مشاهده تعرفه پزشکان در سایت سلامت کارت، از خدمات بیمه ای و تخفیف تا 50 درصد در امور پر کردن دندان با مواد همرنگ دندان و آمالگام استفاده نمایید.

مواد پر کننده دندان
مواد پر کننده دندان

 

پر کردن دندان با مواد سفید بهتر است یا با مواد سیاه؟

کامپوزیت همان مواد سفید و آمالگام که همان مواد سیاه و تیره است، هر دو ماده ای مهم در پر کردن و ترمیم دندان ها هستند. آمالگام از ترکیب فلز، آلیاژ قلع، مس و ۵۰ درصد جیوه ساخته می شود. آمالگام به دلیل رنگ تیره، زیبایی دندان را از بین می برد. در دندان های جلویی برای پر کردن دندان از کامپوزیت رنگ دندان استفاده می شود. کامپوزیت همرنگ دندان ها می باشد و مشکلی در زیبایی بوجود نمی آورد. هزینه ی مواد کامپوزیت بسیار بیشتر از آمالگام است. همچنین کامپوزیت نسبت به آمالگام زودتر فرسوده می شود و طول عمر کمتری دارد.

کدام نوع پر کردن‌ دندان بهتر است؟

موقعیت، گستردگی پوسیدگی، هزینه درمان و توصیه های دندان پزشک تعیین کننده بهترین نوع پر کردن دندان می باشند.

مراقبت پس از پر کردن و دوران بهبود آن

پس از از بین رفتن اثر بی‌ حسی دندان قدری حساس می‌شود. تا 24 ساعت پس از پر کردن از جویدن غذاهای سفت با دندان پر کرده خودداری کنید. سعی کنید غذا را با سمت دیگر دهان بجوید. اگر دندان‌ های هر دو سمت را پر کرده‌اید، غذاهای نرم میل کنید.

در صورتی که دندان‌ ها مستعد پوسیدگی باشند، دندانپزشک سیلانت دندان را توصیه می‌کند. سیلانت با شیار پوشی دندان‌ ها از جمع شدن پلاک و پوسیدگی آن ها جلوگیری می کند. سیلانت لایه‌ ایی نازک از جنس پلاستیک است. فیشور سیلانت مانع ایجاد حفره می‌ شود، حتی می‌تواند مانع تبدیل پوسیدگی جزیی به حفره ی بزرگ شود.

افزایش طول عمر دندان پر شده

برای افزایش طول عمر ترمیم دندان، رعایت بهداشت دهان و دندان بسیار مهم می باشد.
حداقل سالی یک بار برای معاینه و چکاپ به دندانپزشک مراجعه نمایید.
استفاده خمیر دندان حاوی فلوراید
روزی دو بار مسواک بزنید.
استفاده ی روزانه از نخ دندان
روزی یک مرتبه با دهان شویه استفاده کنید

پر کردن دندان با لیزر

پر کردن دندان و یا ترمیم دندان با لیزر یکی از روش های نوین در دندانپزشکی می باشد. در این روش نیازی به بی حسی نیست به همین دلیل در هنگام برداشتن پلاک ها و پوسیدگی دندان هیچ دردی احساس نمی شود. در روش پر کردن دندان با لیزر بافت های سالم دندان آسیب نمی بیند و فقط قسمت های خراب و سیاه دندان برداشته می شود. از لیزر می توان برای سخت کردن مواد پر کننده ی دندان نیز استفاده کرد. قیمت و هزینه ی پر کردن با لیزر نسبت به هزینه ی پر کردن معمولی بیشتر است.

پر کردن دندان با لیزر
پر کردن دندان با لیزر

هزینه ی پر کردن دندان در سال 1401 چقدر است؟

هزینه ی پر کردن و ترمیم دندان طبق تعرفه ی دندانپزشکی 1401 حدود 700.000 تومان است. بسته به میزان پوسیدگی و نوع ماده پر کننده دندان هزینه ترمیم و پر کردن دندان متفاوت است. با تهیه ی کارت تخفیف بیمه دندانپزشکی و زیبایی سلامت کارت و مشاهده ی تعرفه دندانپزشکان در سایت سلام کارت هزینه ی ترمیم و پر کردن دندان را تا 50 درصد کاهش دهید.

خانه

تعرفه ها

درباره ما

وام

سوالات